Roma – Atalanta 3-1

Det var ett självsäkert Roma som visade att de tänker hänga på toppen idag, i alla fall om man ser till spelet. De har blivit mer målfarliga, mer offensiva och framför allt en förbannat bra vilja från hela laget. Dock om man ska vara petig tyckte jag att det såg lite förvirrat ut i försvaret stundtals. Men vad gör det, det är fest i Rom ikväll! Atalanta var verkligen inte ofarliga, de hade en del farliga kontringar i första halvlek som de borde förvaltat bättre, men det var inte deras match idag. De hade dock en rejäl press efter deras reduceringsmål, men Roma höll som sagt undan och var det bättre laget matchen igenom.

Roma var fokuserat, Atalanta hungriga på seger. Lite överväldigade dock över senaste tidens resultat och alla hyllningar de fått. Luis Enrique hade tidigare i veckan sagt att på lördag ska vi ge våra fans deras första seger, Roma hade alltså inte vunnit hemma än, fram tills idag alltså. De tio första minuterna var riktigt sega och jag trodde att detta kunde bli en sömnig match, men efter de dryga tio minuter som gått så börjar Roma dra igång tempot, i matchminut 19 så slår De rossi en hög boll in i straffområdet som Bojan tar ner snyggt och slår in i Consiglis bortre hörn. Grazie Bojan! Efter det så tyckte Roma att det var lika bra att köra på, efter det hade inte Atalanta så mycket till chans i den första halvleken. Roma är farliga framåt och De Rossi bjuder på riktigt fina individuella nummer. Roma har två stycken hörnor efter varandra runt den 30:e minuten, den slår Totti mot Osvaldo som nickar den mot mål men den kommer tillbaka ut lika fort då kommer det ännu en nick som går förbi alla Atalanta spelare och bollen hamnar vid Osvaldo som lekande lätt slår in bollen, 2-0 ! Efter målet lugnade Roma ner sig och spelade av halvleken.

Jag tror Roma glömde lite energi i omklädningsrummet för när de kom ut i andra hängde de inte alls med, det är lite lustigt att jag skriver i mina anteckningar att Atalanta är väldigt tafatta i sina avslut och sedan får de en tveksam hörna som de slår kort, som sedan slås in i straffområdet och där är German Denis, det är reducerat 2-1. Atalanta blev nu lite kaxigare och började pressa mer med många inlägg och ett antal hörnor som de låg på och pressade med, men Romaförsvaret lyckades avstyra allting, överraskande enkelt. Runt den 80 minuten så lobbpassar Pjanic fram till Simplicio som enkelt lyfter bollen in i mål, det är avgjort 3-1! Grazie Roma!

Roma har kommit igång ordentligt nu, Atalanta åkte på säsongens första förlust. Jag hoppas att Roma kan fortsätta såhär och att Atalanta hittar tillbaka.

Vår kapten Totti fyllde 35 år i tisdags, då frågade en supporter honom om han inte kunde spela i fem år till, fem? svarade Totti , varför inte tio?
Man kan inte göra annat än att älska honom!

Jag frågade Marcus Birro på Twitter om han kunde ge oss en kommentar efter matchen, såhär sa han: underbaaaaaart!
Man kan inte göra annat än att hålla med dig !