Roma besegrade Genoa

Innan matchen började så valde även Roma att hylla Muamba och Abidal efter det tragiska som hänt under helgen. Romaspelarna värmde upp med tröjor med texten ”Siamo tutti con te” (”vi är alla med dig”) på framsidan och med Abidals namn tryckt på baksidan. På skärmarna kunde vi dessutom se diverse hyllningar till Muamba. En väldigt fin gest från hemmalaget.

Roma som kom med en fin skalp från senaste omgången då laget lyckades besegra Palermo med 1-0 borta på Sicilien saknade både Totti och Pjanic men tillbaka i startelvan var både Osvaldo och Stekelenburg som saknades senast på grund av avstängningar. Luis Enrique ställde upp med följande elva: Stekelenburg: Taddei, Kjaer, Heinze, Angel: De Rossi, Gago, Greco: Lamela, Borini, Osvaldo

Gästerna Genoa saknade flera spelare inför matchen och tränare Pasquale Marino valde denna elva från start: Frey: Rossi, Carvalho, Kaladze, Moretti: Veloso, Mesto, Biondini: Belluschi: Palacio, Gilardino

Matchen hann knappt blåsas igång förrän vi kunde skriva in 1-0 i målprotokollet. Innan klockan hade tickat upp på tre minuter så hittade en långboll Osvaldo nere i straffområdet som inte gjorde några misstag utan placerade in bollen bakom Frey i högra hörnet. Ett efterlängtat mål från Osvaldo som inte gjort mål sedan den 21a december (mycket på grund av skada).

Roma fortsatte sedan att spela aggressivt med hög press och Osvaldo och Borini inledde piggt uppe på topp. Osvaldo hade följaktligen flera möjligheter att göra sitt andra mål för dagen, Greco drog på en rökare som tvingade Frey till en svettig räddning och Kjaer hade även han en chans att göra sitt första mål i Romatröjan men skottet gick dessvärre över. Roma spelade med fantasi och kreativitet i anfallet och gick varje gång till anfall med 6-7 man.

Efter en halvtimmes spel lyckades dock Genoa flytta upp positionerna en aning och kom in alltmer i matchen. Målchanserna var dock lätträknade och när Belluschi höll på glida in 1-1 så stod Stekelenburg rätt och kunde rädda Roma. 1-0 stod sig domaren blåste för pausvila.

Lamela hade sedan andra halvlekens första chans men Frey hann ner och göra en bra enhandsräddning på skottet från brasilianaren. Till skillnad från första halvlek så hade Genoa bollen mer men det hände aldrig riktigt någonting och Romas försvar hade koll på både Gilardino och Palacio. Roma stack upp med farliga anfall och inbytte Bojan Krkic hade en ypperlig möjlighet att sätta 2-0 men lyckades inte få in bollen i mål. Efter 70 minuters spel kom så en gyllene chans för Genoa att kvittera. Palacio tar skickligt ner en höjdboll på bröstet inne i straffområdet och lyckas komma fri framför Stekelenburg men skottet tar i ribban och ut.  Romas chanser var betydligt fler och framförallt farligare och Romaspelarna testade Frey flera gånger. En annan inhoppare, Marquinho, drog på ett farligt skott och Bojan hade med lite mer tur och skicklighet kunnat dra in en hörna på volley. Genoa fick inga fler farliga chanser och Roma kunde reda upp allt och gå segrande ur matchen. Därmed går Roma ifrån Inter och seglar upp på 44 poäng, fyra poäng ifrån tredjeplatsen. Genoa däremot har fortfarande inte vunnit på hela åtta matcher.