– ROMA BLOGGEN ..

Solen sken i San Siro och man kunde absolut inte undvika alla hyllningar som fanns på läktaren till Paolo Maldini, men även alla tröjor fansen hade på sig. Det var en vacker utsikt, lika vacker som alla romaspelare man såg springa in mot planen. Det var tydligen inte enbart fansen som hade specialtryckta tröjor utan även våra vackra romanisti som hade buskapet ”Grazie Paolo – Grande Capitano”. Jag tror nog alla vet vad det betyder vid detta tilfälle. Mexes hade ju varit så självsäker dagen innan så det var ingen tvekan om att Milan fruktade honom. Att man däremot jagat honom och försökt få honom att bli en milanista är något jag än idag fortfarande skrattar åt, för aldrig lär han lämna oss. Aldrig lämnar han Roma.

Matchen började med ett enormt tempo och Roma lyckades skapa flera chanser som såg riktigt farliga ut. Taddei var verkligen på hugget och stod för första missen och totti hakade på och skapade ytterligare en miss som såg ut som ett mål. Milan var snabba med att hugga tillbaka och Inzaghi blev bara hungrigare och hungrigare så fort tiden tickade. Båda lagen kämpade och kämpade och Roma såg riktigt farliga de första minuterna men det höll desvärre inte hela vägen fram. Att första halvlek kändes som en evighet var ingen nyhet då det inte hände så mycket och då Roma inte presterade så bra. Att man inte hade gjort några mål än fick mig att tycka synd om Maldini, för han förtjänar absolut inte någon sådan match. Men ännu mer synd tyckte jag när Riise satte frisparken och lyckades ge oss ledningen efter ett fantastiskt skott som hamnade rätt in i mål och gav mig en enorm glädje. Domaren blåste av efter en minuts tilläggstid och jag var riktig säker på att Milan skulle kvittera men först skulle Spalletti skälla lite på våra spelare och komma upp med någon ny taktik, för så här kunde matchen inte fortsätta.. första halvlek avsultades suveränt men var desvärre inte det hela vägen fram. Förra matchen på Olimpico slutade 2-2 och min känsla sade att det skulle upprepa sig igen men sedan kom jag att tänka på Mexes ord som gav mig nya förhoppningar.

Andra halvlek startade igång snabbt och nu hade matchen dragit igång på riktigt. Första bytet gjordes av Milan och det var Beckham som fick ta farväl och välkomna Seedorf in på plan. Gula korten kom också igång och Milan fick det första gula kortet som gick till Ambrosini, men kort därefter var det Mottas tur att se gult. Inzaghis klagande och skrikande kom upp till en helt ny nivå när han trodde att han gjort ett mål fastän Arthur fanns på plats och räddade. Oscarstjärnan har ett ganska känt temperament och det fick vi se även idag men det är givetvis något man verkligen tröttnat på! Andra bytet gjordes också av Milan och det var ingen mindre än hästen som galloperade in på planen och Pato fick ta farväl. Några sekunder efter blev det ytterligare ett byte för Milan och den här gången var det Zambrotta som joggade sig in i planen och Jankulovski fick tacka för sig. Spänningen steg så fort Milan-stjärnorna gick in och det blev ett skott mot målet direkt, utanför kom det tack-och-lov! Roma hakade på trenden och körde med ett byte. Felipe kom in och Cassetti tackade för sig. Nu var det Milan som dominerade men även Tottis tur att få smaka på lite motstånd. Berlusconi såg även ganska orolig ut på läktaren and i cant blame him, vi var två om saken!

Romas andra kort fick ingen mindre än Arthur och Kaka sköt utanför medans hela läktaren skrek sig hesare än någonsin. Nu var det hästen som skapade ytterligare en chans när vi såg en besviken spalletti gående. Milan var verkligen vassa! Helt plötsligt var det Juans tur att bytas ut och vi får se Diamoutene gå in mot plan för att röra till i grytan! Ännu fler Roma-spelare fick se gult och nu var det Taddeis tur att ta emot ett gult jäkla kort. Vucinic var jag däremot väldigt besviken på, för honom hade jag velat se mer utav! Kommentatorn skriker Kaka ett flertals gånger och fastän han missar så fanns Ambrosini på plats och lyckades kvittera. 1-1 och jag är inte chockad, jag visste ju att det skulle hända förr eller senare. Ett till byte blev det för Roma och nu lyser jag upp som solen ovanför San Siro för nu var det fan Menez tur att glänsa. Bye Bye Vucinic! Ja det var väl på tiden att han byttes ut .. Menez imponerar direkt och lyckas skapa en farlig chans som tyvärr går utanför. Hörna! Och nu ser man en taggad Totti på plats! Milan vänder snabbt och Roma lyckas avbryta som-tur-var! Roma spelar sig framåt och ROMA GÖR MÅL. MENEZ GÖR ETT MÅL och gladare än så här kan man fan inte bli. 2-1. Men glädjen håller inte så länge för tack vare ett slarvigt spel av Roma så gör Ambrosini sitt andra mål och lyckan försvinner lika snabbt som den kom. 2-2.

Roma kämpar sig uppåt och nu var det dags för frispark. Mitt hjärta bankade som aldrig förr och först trodde man att det var Pizarro som skulle ta den men han passar ingen mindre än vår capten och totti, ja totti lyckas skjuta in bollen och vad händer? Han krossar mitt hjärta.. HAHA jag menar .. han fyller mitt hjärta med glädje och gör ett fantastiskt MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! 3-2 och jag skriker mig hes! Det är precis i sådana studer man älskar roma ännu mer, det är precis i sådana studer vi visar världen att vi inte är något vanligt lag, vi är la maggica! 5 minuters tilägg blir det och Milan ser väldigt nervösa ut, men mest Maldini och visst avbryter de oss och spelar sig framåt men icke lyckas de kvittera. Seedorf ger dem en chans precis när Spalletti hoppar fram men sumpar den. Ja spalletti trodde väl att Seedorf skulle kvittera men Arthur var vår kung idag, jag tror inte jag har varit så stolt över Arthur en enda match, men idag bevisade han vad han stod för och det tackar jag honom starkt för. Så fort jag trodde matchen var över så fick Ambrosini se rött och hela milan kokar och fem spelare springer fram mot domaren för att klaga. Ambrosini tackar för sig och lämnar planen med huvudet nere. Själv hade man huvudet högt uppe så fort Totti sänkte Milan och så fort domaren blåste av matchen. Grazie Roma! Grazie bella Roma!

maldini

4 Comments

  1. Mycket bra inlägg, och Maldini fick en riktigt fin hyllning!

  2. krille

    jag kunde se matchen i mitt huvud när jag läste ditt inlägg, mycket bra skrivet!!

  3. Abbe

    bästa artikeln du skrivit hoda

Leave a Comment