– ROMA – JUVENTUS DIRETTA !

En snabb uppdatering av Roma-Juves första halvlek hinner jag med innan andra halvlek blåser igång. Måste bara säga hur sjukt störigt det var med bildstörningarna i början av matchen på kanal 9, det kändes som om man kollade på någon stream men man tackar Gud att det blev bättre senare. Startelvorna såg väldigt annorlunda idag, speciellt hos roma då man hade sergio istället för arthur. Alltid bra med nytt blod på plan och roligt var det att få höra att Doni befann sig på läktaren.

Roma; Sergio, Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise, Taddei, Pizarro, De rossi, Perrotta, Menez, Totti .
Juve; Buffon, Ceglie, Chiellini, Cannavaro, Grygera, Marchisio, Melo, Tiago, Diego, Iaquinta, Amauri.

Mycket snack var det om Cannavaro men frågar ni mig så är han definitivt inte samma spelare idag som han var ifjol. Man har tydligen glömt hans dåliga insats i somras, confederations cup är precis det jag menar. I början av matchen såg man en förbättrad Cassetti och man började givetvis undra om han skärpt till sig. Det är ju inte ofta det händer och visst påminner det lite om tonetto-sagan ifjol? Då han blev syndabock efter att han missat den viktigaste straffen under CL men sedan kom ju han tillbaks med stor energi till nästa match och såg hungrigare ut än någonsin! De rossi fick stå för Romas första gula kort och det är aldrig något man vill se. Mexes kämpar ihjäl sig som vanligt och jag är så himla glad att han äntligen är tillbaks i serie a!

Chockande är det däremot att Guberti fått starta på bänken, men där joinar han ju motta, vucinic, baptista, cerci, arthur och juan. Sergio fick mig nästan att tappa andan när han var riktigt nära på att släppa in juventus första farliga målchans men som tur var gick den inte in. Det tackar vi Gud för! Farligt spel och härliga passningar av roma fick mig att utstråla glädje tills Diego överraskar oss alla och gör mål .. SÅ JÄKLA SLARVIGT! Jag finner inga ord alltså. Stort jäkla misstag helt enkelt. Cassetti börjar vissa sitt rätta jag ännu en gång och jag börjar ännu en gång undra vad den killen håller på med alltså. UT MED CASSETTI. IN MED MOTTA. Tror ni Spalletti hör mig eller?

Orkar verkligen inte se några slarv mer, det får ju absolut inte bli några fler misstag som första målet. Vi får ju absolut inte förlora på hemmaplan. det får helt enkelt inte hända! Medans man satt och deppa och började svära åt allt och alla, speciellet kommentatorerna som inte vet vad de snackar om, host birro, host! – så överraskar de rossi hela stadio olimpico. Hallulja! 1-1 TILL ROMA! IN YOUR FACE BUFFON! Glädjen och tempon är tillbaks. Riktigt gött! Ett jäkligt bra skott var det också!

Taddet får andra gula kortet och jag fattar inte varför han börjar klappa åt det? Kan han inte sluta klappa? Det börjar verkligen gå mig på nerverna! Båda lagen kämpar mer än någonsin och man märker hur juventus försäker scora in ett till mål men sergio är mer än beredd den här gången! Helt plötsligt står Diego och skriker för fulla muggar åt Perrotta. Damp? Ja det kan man verkligen tro. Stackaren Perrotta bara stod där men det tyckte givetvis inte domaren och gav både Diego och Perrotta vars ett gult kort. Alltså skojar han med livet eller? Go back to Florence! Nä, nu ser man Cassetti kämpa åter igen och det är verkligen bra att han försöker. I slutminuterna skriker hela arenan av förtvivlan. FAN TOTTI! SÅ JÄKLA NÄRA ATT NLI 2-1. Nä nu får vi hoppas på fler mål av Roma helt enkelt, forza roma! DAMMI TRE PUNTI!

Andra halvlek drog snabbt igång med ett snabbt byte för romas del och det blev att ta farväl av taddei och välkomna in tonetto på plan. På läktaren får man se en ganska orolig Rosella och jag förstår henne faktiskt. I alla fall den här gången. Kom faktiskt att tänka på att Cannavaro och De rossi är lika som bär. I alla fall från sidan. Juventus börjar med etttarkt spel och Diego tror att han kommer bli matchens hjälte. Amauri lyckas få en farlig chans men Sergio räddar. Börjar faktiskt gilla den här Sergio. Hans första match och han imponerar som f*n!

Farligare blir det nu när Cassetti springer för fullt men passar istället för att skjuta direkt på mål. Så dumt. Riktigt dumt. Hur tänkte han där liksom? Iaquinta får ett bra självförtroende och laddar inför sitt skott men Sergio räddar -IGEN! Riktigt härligt att se! Blandade känslor blir det däremot när Cassetti ligger ner efter att ha blivit båda stämplad och knuffad. Det är nu jag tänker att det är dags för spalletti att vakna och låta motta spela! Man ser verkligen vilka svårigheter flera juventusspelare har så jag kanske skall sluta vara så hård mot brighi som tyvärr inte är med i spelet idag. Byte för juventus blir det och nu är det marchisio som vi får ta farväl av och istället ser vi en springade camoranesi in på plan. Riktigt farligt byte det här alltså. Camoranesi är ju väldigt grym.

Cassetti får en ny chans och passar Menez som tyvärr förlorar den och snabbt som attan byter bollen sida och juventus lyckas inta ledningen. Diego nätar in 2-1 till juventus medans jag sitter och svor argt för mig själv. Jag vet inte vad Burdisso gjorde där och jag vet inte hur Mexes lyckades bli lurad. Det är absolut något vi nästan aldrig får se! Hemskt med andra ord.. Hörna får vi i alla fall och roma glädjen höll på att komma tillbaks när Mexes nickar in den i mål, men enligt domaren slog han den för snabbt och vi får ett nytt försök som vi sumpar rejält.

BYTE BLIR DET IGEN och det var på tiden att få se vucinic komma in. Bye Bye Riise och Ciao Vucinic. Menez får till ett bra skott men den lyckas tyvärr komma utanför. Nu skaffar Vucinic åt oss en hörna och Totti försöker inta en position men desvärre lyckas juventus skjuta bort bollen. Vucinic skapar fler chanser och jag börjar be till gud att det är på tiden att roma kvitterar igen. Byte för juventus blir det i alla fall nu och Legrottaglie och De Ceglie byter plats.

Roma börjar kämpa medans Menez helt plötsligt får för sig att börja diva sig. Så jäkla onödigt. Stor jäkla misstag. Hur tänkte han? Tiago lyckas imponera och Vucinic lyckas FORTFARANDE inte få in den jäkla bollen bakom Buffon. Mitt hjärta bankar i 350 och Totti skjuter.. HAN SKJUTER OCH DET BLIR .. STOLPE. Det var inte enbart juventus sida som pustade ut utan även Buffon kan jag tala om för er.. Vi behöver verkligen de där målet Totti..

Roma anfaller med stor energi och Spalletti kör med sitt tredje byte. Nu är det Perrottas tur att tacka för sig och Cercis tur att imponera. Juventus lyckas få flera chanser och romas försvar samt Sergio lyckas hålla undan bollen under en tid. Nu var det även juventus tredje byte och man får se dansken Poulsen springa in mot plan medans Diego tackar för sig då hela publiken börjar att jubla. Man får se en tuggande Del Piero och man börjar ju undra om Poulsen har Ambrossini som förebild när det gäller håret.. dock är deras skott inget man skall jämföra då ambrossini är tusen gånger bättre.

Roma lyckas få nya chanser men den här gången lyckas inte Menez få upp den till De rossi. 5 tilläggsminuter blir det och jag sitter fortfarande och ber till Gud att Roma ska hinna kvittera innan matchens slut. Mexes fösöker ännu en gång – men lyckas inte göra mål med sin imponerande cykelspark.. Juventus kör sitt race och som en överraskande present åt alla juventus fans lyckas Melo göra juventus tredje mål .. mina tårar börjar rinna och jag stänger av .. arrivederci ..

logo-as-roma-738231.gif

14 Comments

 1. krille

  det e jobbigt att va romanista nuförtiden hoda merei 🙁

 2. krille

  läste hela inlägget fyfan vad bra blev tårögd på slutet

 3. kalle

  crybaby;)

 4. robine

  Bra skrivet, tråkigt resultat bara. Ni kommer igen…

 5. EEEEEEEEEEEEEEEE

  HAHAHAHAHA sa jag inte till dej att ni skulle förlora? gulligt att du grät men inse fakta att roma suger. byt lag!

 6. EEEEEEEEEEEEEEEE

  och enligt aftonbladet så va det bapi som kom in sist till roma inte någon cerci som du skrev!!

 7. Andreas

  Hej, jag undrar varför Fotbollsoraklet inte svarar på mina frågor? Har försökt kontakta er men ingen svarar..

 8. krille

  vf uppdaterar du aldrig mer?

Leave a Comment