Roma-Napoli 2-2

Ett Roma i superkris tog under lördagskvällen emot ligafyran Napoli som fortfarande var med och slogs i kampen om en Champions League-plats. Då Roma saknade många spelare valde tränare Luis Enrique följande elva:

Cavani

Inledningen av matchen var väldigt avvaktande utan någon vidare karraktär. Några halvchanser dök up då och då men lagen valde att känna lite på varandra till en början. I den 26e spelminuten så var det nog flera av oss som skrev in 1-0 i resultatet. Totti drog på ett skott som De Sanctis räddade. Returen gick rakt ut till Gago som från någon meters håll bara behövde lägga in bollen i öppet mål. Men argentinaren fick världens felträff och rullar bollen utanför. En ofattbar miss med tanke på att 999999 av 1000 000 av sådana chanser resulterar i mål. En mycket tung miss för Roma som var det klart bättre laget i den första halvleken. Roma skapade även flest chanser och fyra minuter inna pausvilan kom så även det efterlängtade lednignsmålet. Totti la ut bollen till Rosi ute till höger som tog emot bollen och la sedan in den mot straffområdet där Marquinho dök upp och dunkade in bollen i nättaket.

Till den andra halvleken kom Napoli ut som ett helt nytt lag och det skulle bara dröja någon minut innan kvitteringen kom. En Napoli-hörna gick direkt ut till Zuniga som drog på för kung och fosterland såpass bra att bollen snyggt letade sig in bakom Lobont i mål. Andra halvlek tillhörde Napoli och efter kvitteringen darrade Romaförsvaret rejält några gånger. Napolitrycket ökade och i den 67e matchminuten var det Cavani som drog in bollen bakom Lobont. Ett mål som inte var helt olikt Zunigas kvittering. 2-1 och Napoli hade vänt på steken. Luis Enrique svarade med att byta in Simplicio och Serie A-debutanten Tallo, en primavera-spelare som fick chansen i A-laget på grund av alla skador och avstängningar. Det skulle visa sig vara ett lyckat byte för det var även dessa två som skulle fixa kvitteringen med två minuter kvar av ordinarie tid. Tallo stod för inlägget och Simplicio dök upp och petade in 2-2. Lyckan visste inga gränser för Simplicio som vart så glad över målet så han sprang upp i publiken och pussades lite med familjen för att sedan komma tillbaka in på planen för att få syna det gula kortet. Ett kort som målskytten förmodligen kunde kosta på sig i det här fallet. Matchen spelades klart och slutade tillsist 2-2. Ett rättvist resultat då Roma är det bättre laget i första halvlek och Napoli det bättre i andra halvlek.