Roma rör om i grytan rejält

Det har hänt mycket i Roma sedan säsong avslutades hemma mot Sampdoria. Det var inte bara Rosella Sensi som tackade för sig, utan också tränare Montella. Som inför denna säsong har blivit tvungen att ta ett kliv åt sidan, vilket inte var alldeles för oväntat.

Den före detta ägaren för AS Roma, Rosella Sensi beslutade sig tidigt under säsongen för att göra ett försök till att sälja klubben. Efter oerhört långa förhandlingar kom man tillslut fram till en lösning. Ny ägare för klubben blev, Thomas DiBenedetto. Som direkt gick ut och sa att han skulle ta Roma till nya, och högre höjder.
Vilket han klart har bevisat, med tanke på de förändringar han redan fört in.
Först in var Walter Sabatini, sportchef. Kom direkt från Palmero, och Zamparinis ledning till det nya Roma. Walter var även den som köpte in Pastore till Palermo, och sägs nu vilja ta med han till Roma.

Nu återstod bara  tränarfrågan för DiBenedetto. Där Ancelotti först var det hetaste namnet, som känt fick sparken utav Chelsea.
Men Sabatini och DiBenedetto beslutade sig för att ta in en liten underdog i frågan. Luis Enrique, som då tränade Barcelona B.
Efter en tids förhandlande kom man äntligen fram till en överenskommelse. Vilket betydde att Luis Enrique var han som skulle träna AS Roma säsongen 2011/2012.

Enrique gav alla romanistias ett brett leende på läpparna när han förklarade att Romas fotboll numera kommer underhålla och beröra. 4-3-3 är den formation som kommer köras under Enriques ledning.

Transferbudgeten sägs ligga på 50 miljoner euro + eventuella intäkter från försäljningar.

Enrique säger att han är ute efter fem till sex nya spelare, plus att framtiden för Vucinic och Menez är mycket osäker. Menez själv har länge sagt att han är intresserad utav att röra på sig, likså Vucinic, intresset för Menez är dock inte lika stort som det är för Vucinic, där Juventus ligger närmast till att kunna knyta han till klubben. För Menez är det i så fall England det verkar bära till, men där är intresset från andra klubbar hyfsat svagt.

Sen Enriques första dag i Roma har han hela tiden velat få underbarnet från Barcelona med sig, Bojan Kirkic, och det är just nu Bojan som är den enda som är riktigt nära Roma. Sen om Bojan blir utlånad eller rent utav såld till Roma är det ingen som vet riktigt. Det surras väldigt mycket kring den här affären, och det är svårt att skilja på vad som är sanning och vad som är rent skitsnack.

Men Romas första och officiella värvning är redan klar, Marco Borriello, blir som förväntat en ren Romaspelare säsongen 2011/2012. Marco som förra säsongen endast var utlånad till klubben köps nu loss från AC Milan för 100 miljoner kronor.

Sabatini som har en riktigt talang för att hitta talanger, har fått DiBenedettos förtroende gällande årets mercato. Vilket betyder att han har fått hyfsat fria händer på att plocka in vad han vill ha. Självklart då så fortsätter han att leta bland Sydamerikas talangfulla delar. Detta har gett resultat, här har han hitta två killar med åren framför sig som nu sägs vara nära Roma. Erik Lamela och Ricardo Alvarez. River Plate tros endast släppa Lamela för en summa på 180 miljoner, medans Velez vill ha 80 miljoner för Alvarez.

Något som det inte har snackats så mycket om än är backlinjen, Sabatini har tidigare sagt att han är ute efter tre nya försvarare. Två namn har det surrats om, Arsenals Clichy och Dortmunds Subotic. Inget konkrekt ännu riktigt.

Något som dock är konkret är de två målvakterna som tros vara på väg in. Stekelenburg i Ajax och Viviano i Bologna.

Mycket kommer hända under sommarens mercato. Inte bara i Roma, utan i hela Italien. Fotbollsoraklet kommer så klart hårdbevaka årets mercato. Luta er tillbaka och njut!

Glad midsommar! Fate attenzione!Luis Enrique

1 Comment

  1. KLUMPEN

    Kanon. Fotbollsoraklet är.verkligen på g! Fortsätt så här följer er med glädje

Leave a Comment