Roma – Torino 2-0

Torino har visat sig vara väldigt välorganiserade defensivt och det skulle bli intressant att se Romas fartfyllda offensiv mot Torinos solida försvar. Och visst bjöds det på en del anfallsgodis men Roma hade svårt stundtals mot den mur Torinoförsvaret byggde upp tillsammans med den franske målvakten Gillet. Matchen som var väldigt öppen påverkades utav en straff som Roma tilldömdes i den andra halvleken.

Roma inledde matchen som de brukar göra under Zeman. Ungefär sju man vid mittlinjen vid avspark och sen så går tåget, och Roma hade Torino i brygga i början av första halvlek men tack vare ett välorganiserat försvarsspel så lyckades aldrig Roma få hål på Gillet i Torinomålet. Nämnas bör även att Romas ruskigt giftiga anfallstrio med Totti, Osvaldo och Lamela hade några riktigt farliga möjligheter men det var som att skärpan inte riktigt fanns där. Torino var inte alls sugna på att anfalla i den första delen av första halvlek men började allt eftersom äta sig in i matchen. Romas styrka ligger i deras rörliga anfall, det var i slutet av den första halvleken det kom av sig lite och det blev ganska mycket stillastående spel från båda lagen. Första halvlek slutade 0-0.

Andra halvlek inleds med en helt annan karaktär än den första. Anfallen går åt båda håll och det är väldigt underhållande fotboll som spelas. I den 65:e matchminuten byter Romas tränare Zednek Zeman in Marquinho mot Florenzi, det bytet visar sig vara ett riktigt genidrag då Romas anfallsspel kommit av sig och in kom en löp villig Marquinho. I den 70:e matchminuten snubblar just Marquinho igenom Torinos målområde och blir tillslut tacklad vilket resulterar i straff, något tveksam situation skall tilläggas. Osvaldo blir den som skall ta straffen och han får en väldigt enkel uppgift då målvakten Gillet går väldigt tidigt åt sitt högra hörn så allt Osvaldo behövde göra var att rulla in bollen längs med Gillets vänstra stolpe. Efter Romas ledningsmål så vill Torino gå framåt och det utnyttjar Roma som anfaller på kontring efter kontring och cirka kvarten efter ledningsmålet så avgörs matchen genom att Miralem Pjanic i Roma skjuter in 2-0 på en täckande Torino försvarare. Den sista delen av matchen spelas av och Roma har tagit tre poäng.

// Anton Ericsson

Leave a Comment