Ronaldinho glänste med ett Hattrick

Under fredagen tog Milan emot Siena och vilken match det blev! Innan match kunde man fråga sig hur bra Siena egentligen var, då man i förra omgången var ytterst nära att besegra självaste Inter. Många trodde, trots Sienas jumboplats, att de kanske kunde hota Milan, vilket de inte äns var nära att göra.

Albin Ekdal fick förnyat förtroende efter målet och den fina insatsen mot Inter senast, ett förtroende som han förbrukade bra. I början av matchen var han till och med riktigt bra, men tonade ner sin insats ju äldre matchen blev.

Sienas målvakt Gianluca Curci fick rött kort redan i den tionde minuten då Borriello bröt in i straffområdet och som sista utväg valde att fälla Borriello. Curci ersattes av en annan Gianluca, nämligen Gianluca Pegolo, som fick ta all skit från Ronaldinho och kompany. Det första kom på den efterföljande straffen. Ronaldinho hette straffskytten som sköt en riktigt bra straff väldigt nära målvaktens vänstra stolpe, 1-0 till Milan.

Spelarna Borriello och Ronaldinho, var nog dagens två ”Matchens spelare”. Dagens andra målskytt hette nämligen Marco Borriello, efter en oerhört vacker lyra av Pirlo fram till just Borriello, så kunde han snyggt panga bollen rakt upp i nättaket.

Första halvlek slutar 2-0 till Milan och för David Beckhams del, som inte gjorde en bra match, kunde det bara bli bättre.

Efter 71 spelade minuter så small det igen, Ronaldinhos andra mål för dagen kommer då Beckham, på en hörna, hittar fram till brassen som nickar in 3-0 till Milan.

I slutminuterna så skulle Ronaldinhos hattrick tillslut fullbordas, han befann sig strax utanför straffområdet, vrickade bollen lätt till höger och pangade upp den i målvaktens vänstra kryss. I och med målet, Ronaldinhos nionde för säsongen, så seglar brassen flera placeringar upp i skytteligan och är nu redo att slåss om titeln ”Skyttekung Serie A 2009/10”, en titel som så känt Zlatan Ibrahimovic vann föregående säsong, då i Inter.

Enligt mig så var Andrea Pirlo, förrutom Borriello och Ronaldinho, matchens spelare idag.

2 Comments

  1. Jens

    En blogg av rktigt högklass!! Jag kommer fortsätta att läsa den, jag kommer tipsa mina kompisar!

  2. Jens

    Milan är på gång!!

Leave a Comment