Rooney gav United ny titel

Sir Alex Ferguson valde att inför dagens final i Carling Cup bänka spelare som Brown, Scholes och Neville. Han tvingades låta skadade spelare som Ferdinand, Giggs och Van Der Sar vara utanför truppen på grund av skada. Han kunde glädjas åt att Vidic var spelduglig. Och han kunde även slappna av och njuta av en final på ett Wembley med nästan 89 000 personer. Men han gjorde allt detta med en viss Wayne Rooney på bänken. Många blev förvånade när de såg startelvan och kunde notera nr 7 bredvid Berbatov istället för nr 10. Och helt plötsligt så var finalen jämn igen.

Martin O’neil kunde andas ut. Aston Villas försvar kunde andas ut. Men den person som andades ut mest var nog Brad Friedel, han njöt nog extra mycket för varje minut som gick då Rooney var kvar på bänken. Annars så var det Aston Villa som inför matchen såg hetast ut, iallafall sett till deras laguppställning. Inga stjärnor lämnades åt sidan här inte, O’neil mönstrade med det bästa han kunde och det var klart att han ville verkligen vinna sin första titel med Aston Villa denna eftermiddag. Och det började bra, nästan lite för bra tyckte nog många. För Villa tog nämligen ledningen efter endast fem minuter genom James Milner på straff. Det var den unge anfallsstjärnan Gabriel Agbonlahor som visade prov på kvickhet när han ryckte ifrån Nemanja Vidic och blev neddragen i straffområdet. James Milner gjorde inga fel från straffpunkten och 1-0 var ett faktum. Villas och Englands framtidsspelare fixade en drömstart, allt inför ögonen på Fabio Capello. Snacka om att stärka sina aktier inför ett kommande VM-slutspel.

Men ledningen varade inte länge. Premier Leagues sämsta försvarare, enligt mig då han snittar ca 2 självmål per säsong, Richard Dunne blev av med bollen på egen planhalva då Berbatov lyckades ta den ifrån honom. Berba avancerade framåt och då kom Dunne tillbaka och bröt bollen ifrån Bulgaren. Men istället för att bollen gick till en Villa spelare så blev det en perfekt framspelning till Michael Owen som på ett tillslag kunde placera in 1-1 vid Friedels bortre stolpe. Efter detta så var det en match där båda lagen skapade fina chanser. Strax innan halvtidsvilan så kände målskytten Owen av en sträckning i baksida lår och var tvungen att byta i den 42andra minuten. Då steg plötsligt jublet. Då kom han in. Världens just nu bästa spelare, Wayne Rooney! Och nu spred sig säkert skräcken som en löpeld bland spelare och supportrar som håller Aston Villa nära hjärtat. Innan halvleken var över så hade Park ett skott som tog insida stolpe och sen på Cuellars ben och ut. Nära nära där för ett sent ledningsmål för Manchester men lagen fick nöja sig med 1-1 i halvlek.

Inga byten i halvlek och samma spelare som avslutade första halvlek startade andra. Det var United som fick andra halvleks första chans när mittfältaren Michael Carrick skickade iväg ett skott som Friedel tvingades göra en bra räddning på. United tog över matchen mer och mer och kom ofta runt på kanterna genom Valencia och Park som var fruktansvärt bra. Ashley Young och James Milner bytte kant som de brukar göra men Rafael och Evra tog hand om dem på ett strålande sett. Sen började United göra lite byten, Rafael blev varnad och byttes ut till förmån för Neville. Ett bra byte då United får in en försvarare med otroligt mycket erfarenhet och rutin ifrån dessa matcher. Sen kom 2-1 efter ett vacker anfall av United. Valencia spelade till Berbatov som i straffområdet klackade den tillbaka till Valencia som tog ny yta i straffområdet och slog ett löst inlägg som en spelare nickade in i det hörn som Friedel nyss sprang ifrån. Bollen gick i en retfullt sakta båge och seglade in i mål. Målskytten? Behöver jag ens säga det, Wayne Rooney! Killen är i sitt livs form och fortsätter att producera mål med skallen. Villa satsade framåt och bytte ut försvararen Carlos Cuellar och slängde in anfallaren John Carew. Men man lyckades inte få in en kvittering. Närmast var veteranen Emile Heskey när hans nick touchade en försvarare och tog i ribban. Men det ville sig inte för O’neils mannar och United vann Carling cup och detta var förövrigt Sir Alex Fergusons 26 stora titel på hans 23 år långa karriär i Manchester United. Ett helt fantastiskt facit för en tränare och frågan är om detta var den sista titel som Manchester tog i år. Jag tror det inte, jag tror man tar ligan också. Men det får vi vänta och se.