Rooney räddar United!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu tänker jag bara lägga allt vad att vara partisk innebär och skriva om det som får mig att vakna på morgonen, det som får en att klara sig igenom veckan. Manchester United! Herregud vilket lag, gillar ni inte united så kan ni sluta läsa nu.

Förutsättningarna var glasklara, City vann hemmamötet med 1-0 och behövde bara ”ta poäng” för att säkra sin plats i finalen. Inför matchen hade Manchesters tränare Sir Alex Ferguson sagt att man skulle prioritera ligamatchen mot Arsenal mer än denna och därför var jag orolig för vilken slags startelva han skulle ställa upp med. Men det var inget B-lag som united skickade ut på planen.  Van der sar – Evra Evans Ferdinand Rafael – Fletcher Carrick Scholes – Nani Giggs Rooney. City ställde upp med följande gubbar. Given – Richards Komapny Boyata Garrido – De Jong Barry Zabaleta – Wirght-Phillips Bellamy Tevez.

Båda alltså med ett 4-3-3 system, risk för att lagen tar ut varandra då. Och så var det i första halvlek, inte så många farliga målchanser, ett åt vardera lag där Tevez hade en språngnick och där Rooney precis missade ett inspel från Nani. 0-0 i halvlek och inte så mycket att annalysera, City var nöjda med matchen som den var och United var tvungna att satsa framåt om de ville spela en final.

Inga byten i halvlek. När andra halvlek började så öppnade City bäst, och Richards hade ett skott som gick mot krysset i den 47 minuten men Van der sar gjorde en kanonräddning och tippade bollen till hörna. Sen kom dagens första mål, 51 minuten och United kan göra 1-0 genom Paul Scholes efter lite kaos i straffområdet. Just nu så var det totalt 2-2 och förlängning väntade, för även om United egentligen var vidare på fler gjorda bortamål så skulle ändå en förlängning spelas om detta resultat stod sig. 10 minuter senare så gjorde Mancini dagens första byte när han tog ut ytterbacken Garrido och slängde in Stephen Ireland, ett offensivt byte av Mancini och det var ganska klart vad han menade med det. Framåt! Men då kom nästa bakslag för Mancini, 2-0, Michael Carrick! Fletcher tar löpningen in i straffområdet och Nani skickar in den, Fletcher lägger upp för Carrick som sätter den i bortre hörnet. 4 minuter efter detta gör Manchester sitt första byte, ut med Rafael och in med Wes Brown. Strax efter detta så kommer Adebayor in istället för Wright-Phillips. Och i den 75 minuten så kommer reduceringen, och gissa vem. Tevez så klart, bollen skickas in av Bellamy och Tevez får sin fot framför Ferdinand och styr in 2-1 målet. Just nu 3-3 totalt och återigen skulle de bli förlängning.

Matchens sista byte gör United i den 89onde minuten när Nani får kliva av och in kommer Valencia. Vid det här tillfället gjorde sig de flesta sig redo för en gastkramande förlängning. Men i den första av tre tilläggsminuter får United en hörna, hörnan slås av Giggs och där i mitten dyker Rooney upp helt omarkerad och sätter 3-1 målet som förkunnar att Manchester United går vidare till final i Carling Cup! En match som hade två helt olika sidor, där första halvlek var väldigt tråkig men i andra halvlek så tog den verkligen fart och var verkligen ett nöje att följa. Nu väntar Aston Villa i finalen som går den 28 Februari.