Runström tog död på sin måltorka

Förväntningarna på hemvändaren Björn Runström var höga bland Bajen fansen inför säsongen.
Men målen har uteblivit och även om Björn Runström kämpat hårt och gjort mycket annan nytta så har Runan inte riktigt nått upp till dem förvantningar man haft på honom fram tills dagens match mot Öster på Söderstadion.
Först utnyttjade han ett mindre kaos i Östers straffområde och kunde slå in bollen i öppet mål, sedan nickade han in Fadi Malkes inlägg och plötsligt var den ifrågasatta Runström två-målsskytt och det inom loppet av tio minuter. Jag måste säga att målen kommer mycket välförtjänt för Runan då han fått utstå alldeles för hård kritik. Visst var han mållös fram tills idag men ingen kan säga att han inte jobbat för laget. Man måste förstå att den Runström som nu kommit till Bajen är en annan än den man sålde det här är lagspelaren Björn Runström inte måltjuven Björn Runström.

Bajen vann tillslut med 2-1 efter att gamle Hammarby-spelaren Freddy Söderberg, som gått till Öster och blivit målkung,  klackat in en reducering.
Hammarby vann idag för att man ville spela fotboll. Det var ett helt annat Hammarby jag såg idag jämfört med det jag sett mot tillexempel Degerfors, borta var de onödiga höga långbollarna på mitten, man rullade boll och hittade ytor på kanterna och ikväll gav det en seger. Roger Franzen hade även gjort förändringen att slänga in Paulinho som högermittfältare något som visade sig vara ett lysande drag. Taktiken gjorde att Hammarby snabbt kunde ställa om till tre manna-anfall när man fick press på ÖIS och Paulinho gjorde sin uppgift perfekt och var ständigt ett hot för ÖIS försvaret.

Hammarby och framförallt Björn Runström gå till sommaruppehåll med en glädjande seger. Vi får se om dem kan hitta formen och få laget att lyfta mot Allsvenskan efter uppehållet.

Leave a Comment