Ryssland körde över Tjeckien

Ryssland fick en kanon start på EM när man krossade Tjeckien med 4-1.
Tjeckerna var dem som dock började bäst och hade faktiskt ett litet övertag tills Alan Dzagojev gjorde 1-0 för ryssarna. Det var precis vad som behövdes för att väcka den ryska björn som många trodde hade somnat sedan förra EM 2008. Efter målet tog Ryssland över mer och mer och det var ingen tillfällighet när Andrej Arjavin snyggt spelade fram Roman Sjirokov som på en touch lobbade bollen över en vilt utrusande Petr Cech. Tjeckien fick dock lite hopp när Vaclar Pilar kontrade in 2-1 och därefter satte en mycket underhållande Vilda Western show igång. Chanserna avlöste varandra och det kändes som att vilket lag som helst av de två skule kunna skaffa sig ett övertag. Då klev återigen unge storstjärnan Dzagojev fram och satte 3-1 högt upp i nättacket utom räckhåll även för en målvakt som Cech. Tillslut kunde också tidigare Tottenham anfallaren Roman Palytjenko sätta 4-1 snyggt i krysset och det hade mycket väl kunnat varit mer för Aleksandr Kerzjakov hade flera bra chanser utan att förvalta någon av dem.

Shirokov berättade för UEFA att matchen dock inte blev som man beräknat.
”Det blev väldigt svårt. Vi trodde vi skulle kunna ta det lite lugnare på slutet men det kunde vi inte och det var väldigt tufft. Det var suveränt att vi fick in det tredje målet.”
Jurij Zhirkov var nöjd med vinsten.
”Vi hoppades på en vinst det är väldigt viktigt att vinna den första matchen.”
Tjeckiens Václav Pilar var förståeligt nog inte lika nöjd.
”Det slutade väldigt illa.” sa mittfältaren på presskonferensen.
”Vi ville verkligen sätta ett starkt avtryckt i första matchen, viktigaste av allt, inte förlora den. Vi gjorde många misstag och försvarade oss inte särskilt bra, så det var en dålig match.”
”Vi visste att Ryssland hade bra anfallare och jag tror vi hade kunnat hantera dem, men dem var helt enkelt bättre när dem hade bollen och vi var inte tillräckligt starka i man mot man situationerna.”

Ryssland visade i kväll att man fortfarande har den snabbhet och teknik som man imponerade med så starkt under EM 2008. Andrej Arjavin är tillbaka, Pavlytjeno är tillbaka, Zjirkov är tillbaka och nu har man dessutom slängt in Dzagojev i leken och Ryssland känns nästan ännu bättre än vad dem gjorde för fyra år sedan. Den ryska björnen har vaknat och jag skulle inte vilja stå i deras väg.
Ryssland körde över Tjeckien ikväll och frågan är vilka som kan stå emot dem?

Leave a Comment