Så slutar CL Grupperna.

Mattias Sörensson listar ut hur Cl-grupperna slutar. Vilka lag som har vad som krävs, vilka lag som kan gå längst och vilka lag jag supportrar. Detta är det största som finns i fotbollens finrum därför gör jag en noggrann koll inför gruppspelet.

Grupp A:

Bayern Munchen
Bordeaux
Juventus
Maccabi Haifa

En ganska jämn grupp som kan sluta hur som helst. Bayern har ett starkt lag med många skickliga spelare både på offensiven och defensiven. Bayern borde klara sig utan några större problem men det är inte säkert, i gruppen har vi Juventus som är hett lag som alltid kan gå långt. Diego har tillkommit och kommer bli en oerhört viktig spelare, Amauri, Giovinco och Del Piero vet man aldrig vad dem kan hitta på. Titta bara på Del pieros frisparkar. Bordeaux är jokern i denna grupp, jag vet inte riktigt hur dem står och tror att dem får riktigt svårt mot giganterna, även om dem vann Franska ligan. Dem har tekniska och kvicka spelare ett exempel är förra Milan spelaren Courcoff. Däremot kan vi säga hejdå till Maccabi.

Grupp B:

Besiktas
CSKA Moskva
Manchester United
Wolfsburg

Grupp B är en grupp där man direkt kan förutse ettan, Manchester United kommer givetvis gå klara med full pott. Stark och bred trupp som innehåller farliga målskyttar som t.ex Rooney, också en otroligt stark backlinje som blir svår för motståndarna att göra mål på, målvakten Van der Saar är visserligen gammal men fortfarande en världsmålvakt han kan ta dem långt. Det blir dock en stenhård kamp mellan Turkiska Besiktas, Ryska CSKA Mosvka och Tyska Wolfsburg. Wolfsburg vann serien förra året och hade/har ett magiskt anfallspar i form av Dzeko och Grafite, tillsammans blev dem utsedda till Bundesligas bästa anfallspar. CSKA Moskva och Besiktas har jag inte full koll på, ska bli intressant och se vilket det andra laget blir som får följa med till kvarsfinal. Jag tror och hoppas att Wolfsburg blir laget som går vidare.

Grupp C:

Milan
FC Zurich
Marseille
Real Madrid

Intressant grupp. Tittar man på gruppen så känns det ju så givet att Milan och Real Madrid ska gå vidare men jag tror ändå att Marseille har en liten chans att peta bort antingen Real Madrid eller Milan. Real Madrid har ett stjärnlag men frågan är om dem är tillräckligt samspelta för att kunna klara av utmaningen. Milan har det gått lite sisådär för, försäsongen har väl inte varit någon höjdare direkt. Dock så har en farlig måltjuv tillkommit, Huntelaar. FC Zurich tror jag vi kan säga adjö till redan nu. Jag tror att Milan tar första platsen och därefter Real Madrid.

Grupp D:

Apoel Nicosia
Atletico Madrid
Chelsea
FC Porto

Hejdå Apoel!
Atletico Madrid har inte värvat mycket inför säsongen, inte sålt mycket för den delen heller. Atletico är verkligen att räkna med i år tror jag dels för att det gick så bra förra året, ett etablerat lag som inte gjort mycket förändringar, ett mycket starkt lagbygge. Chelsea kan man nog utse som etta, även om Atletico kommer vara bra så kommer Chelsea vara snäppet bättre, ett bredare trupp som tål en skada. Atleticos Forlan får inte skada sig då är det ganska kört med målskyttet. Porto får svårt att kriga till sig en plats till kvarten.

Grupp E:

Fiorentina
Debreceni VSC
Liverpool
Lyon

Detta blir verkligen en het grupp. Den jämnaste gruppen av dem alla tror jag, tre jämna lag Liverpool, Fiorentina och Lyon det är väldigt svårt att säga hur den gruppen slutar. Liverpool borde ta hem första platsen dels på grund av rutin men också målfarlige Torres på topp, Gerrard håller alltid måttet. Men då står det ju mellan Fiorentina och Lyon, Lyon som har ett ganska svagt lag enligt mig, dem har gjort sig av med Juniho som jag tyckte var hel rätt, väldigt överskattad spelare. Så måste jag tippa så tar jag Fiorentina vidare till kvarten.

Grupp F:

Dynamo Kiev
Barcelona
Rubin Kazan
Inter

Här slutar Barcelona etta som jag ser det, riktigt hete för tillfälet och Barca har i dagsläget världens bästa lag. Inter plockar hem andra platsen, Inter som jag tror kan gå långt i år besitter ett bra anfall, men också ett riktigt bra mittfält. Dynamo och Rubin har inte en chans mot två av världens bästa lag.

Grupp G:

Sevilla
Unirea Urziceni
Rangers
Stuttgart

Sevilla är heta och har farliga målskyttar, spelar ett snabbt och attraktivt fotbollsspel som är roligt att titta på. Sevilla kniper första platsen och andra platsen tar tyska Stuttgart enligt mig. Rangers klarar inte att komma till kvartsfinal i år.

Grupp H:

Arsenal
AZ Alkmaar
Olympiakos
Standard Liege

Arsenal ser jag som en given etta. Det blir en tuff kamp mellan resterande lag i gruppen. Olympiakos brukar vara heta i viktiga matcher. Standard har ett bra lag offensivt med defensivt tycker jag inte att det är något att ha. AZ tror jag är för svaga även att Elm har tillkommit, ska dock bli kul att se Elm mot ett hungrigt Arsenal. 1. Arsenal och 2. Olympiakos. uefa_champions_league_logo_2_svg

Det var allt inför CL. Vad tror ni om grupperna? Vilket lag hoppas ni på? Varför?

Mattias.sorensson@fotbollsoraklet.se

0 0:0 0
1 0 0
0
1 0 0:0 0
1
1
1


5 Comments

 1. k

  intressant!

 2. k

  vänta ni har 2 inlägg om detta?

 3. EEEEEEEEEEEEEEEE

  REAL MADRID VINNER ALLT!

 4. Mattias

  Real Madrid har chans men tror inte dem klarar det. Aa det har vi.

 5. Erik

  Tror att Barcelona tar guldet igen faktiskt!

Leave a Comment