Sagan om Fábregas snart slut

Situationen mellan Cesc Fábregas, Arsenal och Barcelona har förmodligen de flesta tröttnat på vid det här laget. I stort sett så har det inte gått en dag under de senaste två somrarna utan minst ett rykte. Nu ser det ut som att affären håller på att avslutas, men inte åt det hållet de flesta har förväntat sig…

Redan på tisdag spelar Arsenal sin första match i Champions League för säsongen – hemma mot italienska Udinese. Spelar lagkaptenen den matchen, så får han inte representera någon annan klubb i Europa under resterande säsong. Därmed har de flesta tolkat Barcelonas återkommande skambud genom att tro att han stannar ytterligare en säsong, och ger Arsenal en sista chans till att ta en stor titel.

Insatta källor säger nu istället det motsatta. Barcelonas senaste bud ligger på 40 miljoner euro, vilket ska vara Wengers minimikrav för att låta klubben diskutera med spelaren. Med största sannolikhet försöker nu Barcelona skynda på affären, för att på så sätt få använda sin nya mittfältare även i Champions League.

Den utdragna transfersagan börjar alltså gå mot sitt slut, och det ser allt mer ut som att Barcelona går vinnandes ur kampen. Kommer spanjorerna verkligen ha så mycket användning för honom? Hur reagerar Arsenal under den hårda konkurrensen nästa säsong? Och vill Nasri verkligen stanna om lagets andra stora stjärna lämnar? Det är nog dags för någon av alla Wengers ungdomar att kliva fram om man vill spela i Champions League även nästa år.

Leave a Comment