Sammanfattning av Serie A: omgång 23

Ännu en gång ställde vädret till det i Italien och värst drabbat var Emilia-Romagna provinsen där både Parma-Fiorentina och Bologna-Juventus var tvungna att ställas in. Denna omgång bjöd oss även på två fantastiska vändningar samt två bottennapp från Inter respektiva Roma.

Lazio-Cesena 3-2

Omgång 23 i Serie A började redan i torsdags då Cesena åkte till Rom för att spela mot Lazio. Cesena tog överraskande ledningen med både 1-0 och 2-0 redan innan paus genom Adrian Mutu och Vincenzo Iaquinta. Lazio såg ut som ett slaget lag när de båda lagen gick ut för pausvila. Men i andra halvlek kommer Lazio ut som ett helt nytt lag och står för en otrolig vändning. Reduceringen kom efter bara 8 minuter genom ett mycket vackert mål av Hernanes och sju minuter senare lyckades Lulic, inte lika vackert, även få in reduceringen. Strax efter kvitteringen fick Lazio en hörna. En hörna som damp ner framför fötterna på Kozák som lyckades brunka förbi sin försvarare och rulla in 3-2 mellan benen på Antonioli.

Udinese-Milan 1-2

Under lördagskvällen utspelade sig ett riktigt toppmöte på Stadio Friuli då Milan kom på besök. Trots att det var Milan som inledde bäst så var det Udinese som tog ledningen. Hemmalaget lyckades snyggt ta sig in i Milans straffområde och Antonio Di Natale (vem annars?) drog på ett skott som på touchade Thiago Silvas ben och fick bollen att ändra riktning, in i mål. Trots att Milan fick klara sig utan Zlatan Ibrahimovic så skulle vändningen komma. I 77e minuten bröt El Shaarawy in från kanten och fick till ett skruvat skott som Handanovic inte lyckades hålla och returen hittade fram till inbytte Maxi Lopez som helt fri kunde pricka in sitt första mål i Milantröjan. När det avgörande 2-1 målet sedan kom åtta minuter senare så var det ombytta roller. Lopez var den som spelade in bollen från högerkanten i straffområdet där El Shaarawy var på rätt plats och sköt in 2-1 till Milan.

Cagliari-Palermo 2-1

Den andra lördagsmatchen spelades mellan de båda ö-lagen Cagliari och Palermo. Det blev hemmalaget som tog ledningen efter 10 spelade minuter av andra halvlek. Thiago Ribeiro chippade fram till Ibarbo ute på högerkanten som rusade in i straffområdet och skickade in bollen mot mål. Bollen såg ut att gå förbi målet men i sista stund dök Palermo-lånet Pinilla upp och lyckades tåa in bollen i mål. Med 10 minuter kvar av matchen kom även 2-0 till hemmalaget. Viviano lämnade retur på en frispark från Pinilla och då var Dessena med på returen och placerade in bollen i mål. 2-0 och matchen kändes avgjord men bara minuten senare så bjöds Palermo in i matchen igen då bortalaget tilldelades en straff efter en hands inne i Cagliaris straffområde. Fram klev Hernandez och sköt bollen hårt i högra hörnet. Men närmare än så kom inte Palermo och det blev tillslut Cagliari som gick vinnande ur ö-derby.

Atalanta-Lecce 0-0

Det blev en mållös historia på Stadio Atleti Azzurri d’Italia i Bergamo då Atalanta och Lecce möttes. De båda målvakterna Ciro Polito och Julio Sergio fick äran att hålla nollan och lagen delade broderligt på poängen.

Inter-Novara 0-1

Inters senaste möte mot Novara är en match som de flesta interisti har glömt vid det här laget. Den matchen slutade 3-1 till nykomligen Novara och Inter var ett hånat lag. Därför trodde nog de flesta att det skulle vara ett revanschsuget Inter som ställde upp i dagens match mot Novara. Men Inter lyckades bevisa att den dåliga formen från bottennappet mot Roma i förra omgången (4-0) inte var tillfällig. Återigen lyckades laget inte besegra ligajumbon och den stora hjälten hette istället Andrea Caracciolo som i den 56e minuten vackert skruvade in segermålet. Ytterligare en fiaskomatch för Inter och tre viktiga poäng för Novara i botten. Jumbolaget har nu totalt vunnit tre matcher, varav två mot just Inter.
Catania-Genoa 4-0

Det blev en målrik tillställning på Stadio Angelo Massimino då Genoa åkte till Sicilien för match mot Catania. Målkalaset började redan i den sjunde minuten då domare Giacomelli blåste för straff och Lodi gjorde inga misstag när han sköt in 1-0 bakom Frey. 2-0 kom strax efter pausvilan genom Barrientos och tre minuter senare utökade Barrientos sin målskörd genom att sätta 3-0. Genoa hade inte mycket att säga till om och förnedringen skulle bli fullständig. I 62a minuten punkterade Bergessio matchen genom att göra 4-0. Tre poäng till Catania och tunga poängtapp för Genoa i kampen om en Europa League-plats.

Siena-Roma 1-0

Roma åkte på en tung förlust borta mot bottenlaget Siena. Trots ett massivt bollinnehav så lyckades romarna inte få hål på Siena som ställde upp med en riktig köttmur. Olycksgubbe blev pausinbytta Simon Kjaer som orsakade en (diskutabel) straff till Siena strax efter paus. Calaio klev fram till straffpunkten och sköt in den bakom Stekelenburg. Trots att Roma bytte in både Osvaldo och Bojan så lyckades laget aldrig komma igenom Sienas försvar och fick därför se sig besegrade.

Napoli-Chievo 2-0

Napoli tog en viktig seger på måndagskvällen i jakten på tredjeplatsen då man slog de flygande åsnorna med 2-0. 1-0 signerades av försvararen Miguel Britos i den 15e minuten och innan pausvilan skulle även Cavani hinna med att göra sitt 14e mål för säsongen då han sköt in en straff med sju minuter kvar av första halvlek.