Sammanfattning: omgång 18

Catania – Roma

Det blev ett regnigt möte när Catania tagit ledningen med 1-0 på hemmaplan. Roma var som vanligt det bollförande laget och lyckades innan första halvlek tagit slut. Kvittera med ett mål via De Rossi på en hörna. Matchen blev sedan avbruten pga för mycket regn som försvårat bollen från att rulla på plan.

Slutresultat: 1-1 (avbruten)

Cesena – Novara

Det var ett konstgräs derby där Adrian Mutu stod som huvudroll. Ett mål via retur, ett straffmål och låg också bakom det 3:e målet. Cesena fick dessutom straff men blev inte samma utdelning när Mutu inte tagit straffen själv. Novara lyckades också kvittera till 3-1 men det hjälpte inte laget till en vinst.

Slutresultat: 3-1

Fiorentina – Lecce

Fiorentina tog an Lecce på hemmaplan och Gilardinos avgång skulle sätta sina spår. Hemmalaget hade stora svårigheter att göra mål och Lecce tog därför fördel av det när David Di Michele suttit 0-1 på straff.

Slutresultat: 0-1

Parma – Siena

Parma tog an ett svårslaget Siena men det skulle inte vara några poblem för den nye tränaren Donadoni. När Biabiany gjort 1-o på sin egna retur. Giovinco gjorde därefter ett magiskt inlägg till Valjani som nickade in 2-o till hemmalaget. Paolo Grossi reducerade sedan till 2-1. Men Giovinco skulle få sista ordet när han sköt 3-1 till sitt Parma.

Lazio – Atalanta

Lazio tog an Atalanta på stora Olimpico och det var Hernanes som med inga konstigheter sköt in bollen i målet efter fått en straff. Innan första halvlek gått mot sitt slut fick Hernanes målskytten och Dias utgå från plan med skador. Matchen fortsatte i andra halvlek med ett segt tempo utan några vassa målchanser, tills Klose stängd matchen i slutminuterna.

Slutresultat: 2-0

Genoa – Udinese

Udinese tog ledningen via en hörna men det tog bara 2 minuter för Genoa att göra mål via Granqvist. Sedan tog Jankovic rollen som 2-1 skytt när Genoa tog an ledningen. Men det var inte slut när det också 3-1 för hemmalaget. Antonio Di Natale fick straff med kvarten kvar och gjorde inga misstag när han kvitterat till 3-2 med kvarten kvar. Den nye tränaren för Genoa fick lyfta händerna mot skyn när han tog sin första seger.

Slutresultat: 3-2

Juventus – Cagliari

Den gamle damen tog an Cagliari på hemmaplan med Ekdal från start. Juventus tog givetvis ledningen efter ett drömmål som slutat med Vucinic som målskytt. Det höll dock inte Cagliari från att fortsätta spela fotboll som blev bevisat när andra halvlek precis startat igång. Cossu skjuter efter en dålig rensning rätt in i mål som Buffon inte har en chans att ta. Juventus hade stora svårigheter att göra mål, slutminuterna var dramatiska.

Slutresultat: 1-1

Milan – Inter

Det var dags för det stora Derby della maddoninna och pressen hos spelarna var stora. Men det var Inter som skulle göra det man knappt kunde tro på. Milan stod som det bollförande laget och Inter var inriktade på försvar samt kontringar. Det blev utdelning för blåsvarta när Abate missat bollen och den gamle målkungen Diego Milito gjorde mål. Inter bestämde sig bara för att försvara och Milan lyckades aldrig göra något för att förändra resultatet.

Napoli – Bologna

På en måndagkväll skulle Napoli ta an Bologna och det var chockerade nog Bologna som tagit ledningen efter en stor försvarsmiss i första halvleken. Napoli hade stora svårt för att pricka rätt i straffområdet. Målchans efter målchans dök upp för Napoli men fick inte utdelning. Men när en klumpig Bologna back fått bollen på handen i straffområdet, dömde domaren för straff och Cavani stod för 1-1.