Sammanfattning omgång 20

Catania-Parma 1-1
Det var en match där den första halvleken var rolig och chansrik men dessvärre var den andra halvleken chansfattig och tråkig. Gonzalo Bergessio gjorde ett mycket vackert mål när han fick en boll i djupled och rundade Parmas målvakt och slog in bollen från en ganska dålig vinkel. Parma skulle också göra mål och det var atommyran Giovinco som slog ett inlägg som Floccari nickade i stolpen som sedan nickades bort av Catanias Potenza men inte längre än utanför straffområdet, där kom Modesto och slog in kvitteringen. Allt detta i första halvlek. Andra halvlek var lite mer krampaktigt och stumt. Okaka hade halvlekens bästa läge, men förvaltade det dessvärre inte.

Juventus – Udinese 2-1
Den gamla damen befäste sin position i toppen i och med lördagens seger. Det var snöigt, svårspelat och allmänt darrigt. Kontringarna avlöste varandra i första halvlek, många chanser men dåligt passningsspel speglade första halvlek. Efter en duktig individuell prestation på vänsterkanten utav Estigarribia som efter det levererar ett fint inlägg till Quagliarella som nickar på Handanovic men returen kan han inte hålla och där kommer Matri och stöter in den. 1-0 i halvtid till den gamla damen. Andra halvlek inledde Juventus bra och låg bra med i sina positioner. Men efter ungefär 10 min så slår Vidal en felpassning och Isla kontrar och spelar in till Floro Flores som slår in bollen bakom en chanslös Buffon. Matri hann med att göra ännu ett mål efter mycket vackert sammarbete med Marchisio.

Fiorentina – Siena 2-1
Fiorentina vann söndagens Toscanaderby mot Siena med 2-1, trots att hemmalaget hade mer mål på gång. Amauri var nyförvärvet på topp med många frågetecken runt sig, har han något mer att ge? Skulle han vara sugen? Och ja han var sugen, han jagade boll och slet längst fram. Det tog bara cirka fyra minuter för Jovetic att presentera sig efter en snygg tempoväxling så går han inåt i planen och dundrar till med ett stenhårt skott på första stolpen, vackert är ordet. Andra halvlek inleds med ett böljande spel men det är Viola som har kontroll på matchen. En frispark långt ut till höger slås av Montolivo rakt in på straffpunkten och där kliver den långe Natali och sätter dit pannan, 2-0 till Fiorentina. Siena får ett mål i 90:e minuten när Nastasic får en boll på armen, Emanuel Calaio slår in reduceringen.

Cesena – Atalanta 0-1
Atalanta hade inför söndagens match haft tre tunga matcher bakom sig. Så nu när det kom till ett lite lättare motstånd tog de chansen. Slutet av första halvlek var riktigt underhållande, då var Cesenas Adrian Mutu riktigt nära att ta ledningen åt sitt lag men en dålig mottagning och Consiglis fingrar var i vägen. Atalanta hade också några farligheter i första men mer blev det inte. Atalanta skulle istället avgöra i en tilltrasslad situation där Cesenas Marco Rossi gör självmål.

Chievo – Lazio 0-3
Chievo inledde denna match fruktansvärt piggt och spelade snabbt och effektivt. Men Lazio höll undan och efter ett misslyckat skott av Rocchi så kan Hernanes med en lätt bredsida slå in 1-0 efter ynka 20 minuter. I andra halvlek är Chievo ytterst nära kvittering och det lugna säkra försvarsspelet från första halvlek var som bortblåst. Men Lazio håller undan och Miroslav Klose får lite för mycket yta av motståndarförsvaret och då smäller det bara bang bang så har han gjort två mål.

Genoa – Napoli 3-2
Att Napoli körde över Genoa med 6-1 i början av säsongen verkade sitta i bakhuvudet på Genoas spelare då de gick ut och gör en riktigt bra insats mot Napoli. I första halvlek gör Palacio ett drömmål, Gilardino går enkelt igenom Napolis för matchen virriga tremanna försvar. Genoas defensiv i första var klockren, Napoli kom ingenstans. Andra halvlek börjar med lite ljusblå press men är aldrig riktigt farliga. Palacio utökar till 3-0 och allt ser väldigt mörkt ut. Men då gör Cavani och Lavezzi ett varsitt och de sista fem minuterna blir det match utav. Men Genoa håller undan och imponerar.

Lecce – Inter 1-0
Lecce har sin målvakt Massimiliano Benassi att tacka efter denna match. Han var utomjordiskt bra, Inter fick dock två offsidemål bortdömda. Men en regnig match utan någon vidare kvalité från Inters håll tog Lecce vara på och tar en underbar trea. Guillermo Gaicomazzi får ett inlägg från högerkanten som han tar emot snyggt vänder runt och slår in längst vänstra stolpen. En match där Inter borde ha vunnit men en övermänsklig Benassi dominerar i Leccemålet.

Palermo – Novara 2-0
Efter två mål utav Igor Budan så besegrades Novara komfortabelt hemma på Stadio Renzo Barbera.

Roma – Bologna 1-1
Ett krampaktigt Roma mot ett kontringsstarkt Bologna resulterade i ett poäng vardera på Olimpico i söndags. Första halvlek var ganska tråkig och inga direkta jättechanser fanns, Di Vaio hade ett hyfsat läge att göra 0-1 men han var inte riktigt nära. 0-1 kommer istället i andra halvlek av just Di Vaio efter en lång utspark från Gillet och dåligt försvarsarbete utav Juan så kan Di Vaio enkelt göra 0-1. Dryga tio minuter senare dundrar Pjanic in en vacker frispark.

Milan – Cagliari 3-0
Kanske inte den roligaste utav matcher även fast det görs tre mål. Zlatan står för en underbar frispark i första halvlek, omgångens mål om du frågar mig. Milan har inga problem med Cagliari men spelar ändå ganska statiskt och det känns som om det är lite oklart om vem som ska vara trequartista, Emanuelson är rörlig osv men han är inte tillräckligt duktig passningsspelare. Milan vinner och hakar på i toppen.