SAMMANFATTNING: Premier League – omgång 2

24 aug: Fulham 1-3 Arsenal (0-2) Målskyttar: Fulham: Darren Bent. Arsenal: Olivier Giruod, Lukas Podolski 2
24 aug: Everton 0-0 West Bromwich (0-0)
24 aug: Hull 1-0 Norwich (1-0) Målskyttar: Robbie Brady
24 aug: Newcastle 0-0 West Ham
24 aug: Southampton 1-1 Sunderland (0-1) Målskyttar: Southampton: Jose Fonte. Sunderland: Emanuele Giaccherini
24 aug: Stoke 2-1 Crystal Palace (0-1) Målskyttar: Stoke: Charlie Adam, Ryan Showcross. Crystal Palace: Marouane Chamakh
24 aug: Aston Villa 0-1 Liverpool (0-1) Målskyttar: Daniel Sturidge
25 aug: Cardiff 3-2 Manchester City (0-0) Målskyttar: Cardiff: Aron Einar Gunnarsson, Fraizer Campbell. Manchester City: Edin Dzeko, Alvaro Negredo
25 aug: Tottenham 1-0 Swansea (0-0) Målskyttar: Roberto Soldado
26 aug: Manchester United 0-0 Chelsea (0-0)

Kommentar:

Omgång 2 blir inte alls lika rolig målmässigt som premiär omgången då vi fick mål i samtliga matcher och bjöds på ett par riktigt härliga uppvisningar. Hela tre av omgångens matcher slutar mållösa och det är tydligt att lagen redan nu börjat jobba med att inte göra misstag.

Men omgången börjar ändå med att Arsenal visar att man trotts alla skador och den dåliga premiären har kapacitet att spela riktigt bra och slår Fulham. Viktigast var att Lukas Podolski verkar ha hittat formen och gör två mål. Jag vill ändå säga att Arsenal behöver vissa världen att man har de pengar man prattat om för nu är det mindre än en vecka kvar av transfer fönstret och ännu har Wenger inte gett Guners fansen något att jubla över i värvningsväg.
Därefter var det dags för matcher där egentligen bara Hull sticker ut genom att slå Norwich med 1-0 efter att Robbie Brady slagit in en straff tidigt i matchen tre viktiga poäng för Steve Bruce lag. Annars så vänder Stoke matchen mot Crystal Palace från 1-0 till seger med 2-1 och resten spelar oavgjort. Själv satt jag tyvärr och såg sömnpillret Newcastle-West Ham där lagen först i matchens sista minuter kom att tänka på att man kanske skulle anfalla också.
Min kväll räddas ändå när jag ser mitt älskade Liverpool slå Aston Villa med 1-0 efter ett härligt mål av Daniel Sturridge därefter kontrolerar man matchen och Simon Mignolet är säkerheten själv i målet. Segern innebär att efter två omgångar kan jag som Liverpool supporter bara med glädje konstatera att laget har full pott efter dessa omgångar och dessutom har spelat funkat riktigt bra.

Ett annat lag som gick upp på full pott nästa dag var Tottenham. Men precis som i matchen mot Crystal Palace lyckas laget först få in bollen i mål när man fått straff.
Efter vad jag sett av det Bale-lösa Tottenhams spel så säger jag bara en sak sälj honom inte! Skulle affären nu gå igenom i veckan så är ser det riktigt mörkt ut i år för Tottenham. Visst man har vunnit sina matcher men det har inte varit tack vare ett strålande spel utan att man fått en straff i båda matcherna och AVB kan väl knappast hoppas på att den trenden ska fortsätta.
Samtidigt hände det saker i Cariff. Det började bra i andra halvlek för Manchester City när Edin Dzeko spräcker nollan. Nu hade man tre poäng trodde City. 45 minuter senare hade isläningen Aron Gunnarsson och framförallt gamle Manchester United talangen Fraizer Campbell visat City att man inte åker till Cardiff och bara plockar tre poäng och Alvaro Negredos mål i slutet hjälper inte utan miljardbygget faller mot nykomlingen med 3-2. Matchens och även omgångens lirare vill jag ändå ge till Craig Bellamy i Cardiff inga mål av honom men jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig när killen tar sin vattenflaska och bara häller den över domaren. Ännu härligare är att domaren inser att det inte är illa menat utan bara garvar åt det. När såg vi senast något så här lekfullt och skönt. Dessutom vill jag ge beröm till domaren Lee Probert som visar att han till skillnad från många av sina kollegor och även FA vet skillnaden på vad som är skämt och allvar och faktiskt till och med kan bjuda på sig själv lite.

Omgången avslutades med vad som skulle bli giganternas kamp. Första slaget om titeln. Mourinho mot Moyes. Mästarna mot utmanarna. En match som vi alla väntat på och zzzzzzzzzz….. Matchen blev ett riktigt sömnpiller och det var tydligt att inget av lagen ville göra något misstag och det vi kommer att komma ihåg bäst av matchen är Chelsea klackens ”We see you next week Wayne Rooney!”
Samtidigt är det inte så förvånande att matchen blir så här. Mourinho är ju en taktikens mästare och fick matchens precis dit han ville en kamp på mittfältet där inget av lagen gav bort någonting. För låt oss titta på hur läget hade kunnat sett ut i tabellen om något av laget vågat satsa och förlora. Manchester United hade varit sex poäng efter Chelsea visserligen med en match mindre spelad men den spelas på Anfield mot ett formstarkt Liverpool. Chelsea å andra sidan hade haft samma poäng som United vid förlust fast med en match mer spelad på det här sättet är nu istället båda med i matchen om titeln.

Omgång två innebär att två lag (Tottenham och Liverpool) har 6 poäng och full pott men Chelsea ligger ändå före dem med 7 poäng men en match mer spelad, två lag (Swansea och Crystal Palace) har ännu inte tagit poäng och två lag Newcastle och West Bromwich har ännu inte hittat målet. Förutom Liverpool och Tottenham är också Chelsea, Manchester United, West Ham och Southampton ännu obesegrade.
Skytteligan leds just nu av Aston Villas Christian Benteke som gjort 3 mål på lika många matcher.

Leave a Comment