SAMMANFATTNING: Premier League – omgång 3

21 aug: Aston Villa 1-2 Chelsea. Målskyttar: Aston Villa: Christian Benteke. Chelsea: Antonio Manuel Luna (själv mål), Branislav Ivanovic.
31 aug: Manhester City 2-0 Hull City. Målskyttar: Alvaro Ngredo, Yaya Toure.
31 aug: CardiffCity 0-0 Everton
31 aug: Newcastle 1-0 Fulham. Målskyttar: Hatem Ben Arfa

31 aug: Norwich 1-0 Southampton. Målskyttar: Nathan Redmond

31 aug: West Ham 0-1 Stoke. Målskyttar: Jermaine Pennant
31 aug: Crystal Palace 3-1 Sunderland. Målskyttar: Crystal Palace: Daniel Gabbidon, Dwight Gayle, Stuart O’Keef. Sunderland: Steven Fletcher
1 sep: Liverpool 1-0 Manchester United. Målskyttar: Daniel Sturridge
1 sep: West Bromwich 0-2 Swansea Målskyttar: Ben Davies, Pablo Hernandez
1 sep: Arsenal 1-0 Tottenham. Målskyttar: Olivier Giroud

Kommentar:

Vi inleder med en match som spelas lite före sin tid på grund av Chelseas match mot Bayern Munchen i Supercupen där Aston Villa tog emot Chelsea.
Chelsa inleder bra där Eden Hazard slår ett inlägg som Antonio Manuel Luna olyckligt nog slår in i eget mål. Christan Benteke kvitterade dock precis i början av andra. Men i 73 minuten skulle Branislav Ivanovic slå in 2-1 till Chelsea och detta stod sig matchen ut.

Därefter får vi se ett Manchester City som till en början har ett så dåligt försvar så att det känns som att min gamla farmor skulle kunna tagit sig igenom det med rullstol och allt. Men man reder ut det och vinner stabilt mot Hull med 2-0. Mycket beröm till Hull som hittills visat att man vill spela sitt eget spel och stundtals även gör det bra.
Därefter får vi se Cardiff klara 0-0 mot Everton.
Hatem Ben Arfa gör att Newcastle äntligen får jubla när han gör matchens enda mål mot Fulham. Norwich slår Southampton och Stoke Westham med samma resultat och Crystal Palace slår också Sunderland med 3-1 och tar därmed sina första poäng.

Så kom då söndagen med dubbla hatmöten först i norr mellan Liverpool och Manchester United och sedan i London då Arsenal tog emot Tottenham.
Vi börjar med Liverpool- Manchester United där Daniel Sturridge tyckte att ett fint sätt fira sin 24 års dag på var att göra mål nästan direkt. Sedan såg Liverpool till att bara hålla United borta från målet och tog dämed segern som sände upp dem i serieledning. Om jag uppfattat det rätt är det första gången sedan omgång 20 i säsongen 08-09 alltså nästan fem år sedan som Liverpool leder Premier League.
Samtidigt på The Hawthorns såg Ben Davies och framförallt Pablo Hernandez till att Swansea tar sin första seger för året.
Hottet kom från ett Tottenham som hade krånglat till sig två segrar genom två straffar mot Crystal Palace och Swansea som stäldes emot Arsenal. Men Olivier Giroud gav Arsenal en tidig ldning och Tottenham fortsatte att ha svårt att få till spelet. Inte ens Villas Boas energi på slutet kunde få igång laget. Hade han kunnat hade nog portugisen själv velat gått in på planen för att hjälpa laget. Men det räcker inte och Tottenham inkasserar sin första förlust för i år.

När vi summerar omgång tre kan vi konstatera att Liverpool leder Premier League med tre raka segrar, tre mål av Daniel Sturridge och tre hållna nollor av Simon Mignolet och betänk följande om två omgångar har man Suarez tillbaka. Man kan inte låta bli att njuta av situationen som Liverpool supporter. Kan Liverpool hålla i det här kan 2013 bli ett riktigt bra år. Liverpool, Chelsea och Everton är dem lag som ännu inte förlorat någon match. Everton är med sina tre oavgjorda också tillsammans med bottenlagen Sunderland och West Bromwich utan seger.
Återstår att se hur fortsättningen blir.

Leave a Comment