Sampdoria nya ledare av Serie A!

Genova –  Sampdoria gli Blucerchiati blev det första laget för säsongen att sätta Inter på plats. Inter hade tagit sig väster ut till hamn staden Genoa för 6:e omgången i Seria A. Sampdoria har hade innan mötet emot Inter startat säsongen makalöst bra med hela fyra vinster på fem omgangar. Pazzini och Cassano tillsammans med Palombo har givit Genova laget en kanon start och det pratas redan om Champions League spel nästa säsong.

Det skulle behövas något speciellt för knäcka Mourinhos manskap denna kväll på Stadi Luigi Ferraris. Balotelli fanns med i Inters startelva för första gången denna säsong, positivt. Viera på det högra inne mittfältet tillsammans med Zanetti och Cambiasso Mourinho hade valt att ändra uppställningen sedan onsdagens hemma vinst över Napoli. Även i Sampdoria valde man att mixa till det sedan förlusten emot Fiorentina, Ziegler, Lucchini, Poli och Bellucci. Matchen startade väldigt intensivt ifrån båda håll. Balotelli kom till ett bra läge i den 22:a minuten då Italienaren fick på ett bra skott med högern men, Castellazzi knep åt sig bollen. Minuten senare blev Sampdoria keepern återigen satt på prov denna gång utav Cambiasso som efter ett kombination spel med Milito till slut fick på ett lågt  pressat skott. Sampdorias bästa chans kom genom Ziegler på övertid i den första halvleken
då Schweizaren avfyrade en höger kanon men, Julio Cesar svarade med att boxa bort bollen.
I andra halvlek kom båda lagen ut med samma startelva som i första halvlek. Taktiskt spelande ifrån båda lagen fortlöpte i samband med en väldigt kompakt form av fotboll det kändes som om en mix utav Bundesliga och La Liga. Balotelli var återigen ute och störde Genova laget med sina långskott. Gastadello och Pazzini svarade med fina anfall och avslut emot Inter målet.
Sampdorias prägel på matchen satte Mourinho i ett pressat läge då han till slut valde att plocka av Balotelli som skickat bollen över mål ett antal gånger under matchen. Även Viera fick se sig bli utbytt och in kom Stankovic och Chivu som med fräscha ben gav mer fart i Milano laget. Efter att Sampdoria managern Del Neri bytt in Tissone och Zauri omorganiserade Sampdoria sig och 27 minuter in i andra halvlek skickade Palombo en låg passning in i boxen, Mannini fann bollen och serverade en fri Gianpaolo Pazzini som med ett distinkt avslut satte bollen bakom Julio Cesar, Sampdoria hade slagit hål på Inter 1-0 och inferno på Stadio Lugi Ferraris. Inter fick i slutskedet en sista chans till reducering då Lucio tog frisparken strax utanför straffområdet men, Castellazzi tog bollen och räddade 3 poäng till Gonova laget som numera leder Serie A före Juventus (14p) och Inter (13p)
Sampdoria firar 1-0 segern över Inter med fansen!

Leave a Comment