Sampdoria skrällbesegrade Juventus

Serieledarna Juventus fick sämsta tänkbara start på det nya året. Trots ett stort spelövertag i hemmamatchen mot nedflyttningshotade Sampdoria förlorade Juve matchen med 1-2 efter två mål från Mauro Icardi.

Hemmalaget kopplade greppet om matchen omgående och tog också ledningen i mitten av den första halvleken, när man tilldelades en straff som Sebastian Giovinco slog in bakom Sergio Romero, som gick åt rätt håll men inte lyckades rädda. Sampdoria hade sedan ett mål inne, men det blev bortdömt på grund av gruff. Målvakten Gianluigi Buffon fick  då frisparken med sig. Några minuter senare fick Sampdoria en man utvisad när Gaetano Berardi tacklade Andrea Barzagli och fick sin andra varning i matchen.

Nu var det inte många som trodde att Sampdoria skulle komma tillbaka, med ett måls underläge mot serieledarna och dessutom en spelare utvisad. Men bortalaget hade säkerligen ett bra snack i halvtidsvilan med tränaren Delio Rossi, de kvitterade nämligen till 1-1 fem minuter in i andra halvlek. Nenad Krsticic slog en långboll upp mot Mauro Icardi, som överlistade Buffon med en halvvolley från 25 meters avstånd.

Juventus satsade nu offensivt och gick för  segern, vilket öppnade upp stora ytor för Sampdoria att kontra på. Andrea Poli fick chansen att göra 1-2, men brände sin fina chans. Istället gjorde Icardi sitt andra mål för matchen när han dunkade upp bollen vid Buffons första stolpe efter passning från Pedro Obiang. Några minuter senare var Mirko Vucinic nära att kvittera, när han vände runt i straffområdet och träffade ribban. Men Sampdoria höll undan och lyckades säkra en väldigt oväntad trepoängare borta mot de regerande mästarna.