Schalke 04-Arsenal

Schalke 04-Arsenal var på förhand en match som framförallt Arsenal var mer eller mindre tvingade att plocka poäng i och sedan ett Schalke som hade möjligheten att in princip säkra avancemanget från gruppen. Matchen slutade tillslut 2-2 där Schalke 04 lyckades hämta upp ett 0-2 underläge.

Första halvlek

Schalke var laget som inledde den här matchen bäst med mycket bollinnehav och kontrollerande spel men de var Arsenal som gjorde första målet genom Theo Walcott efter en felpass i Schalke försvaret som Oliver Giroud fick men som inte lyckades avsluta men Walcott plocka upp bollen och avslutade i öppet mål.

Efter 0-1 målet så var matchbilden densamma och Arsenal skulle öka på denna ledning till 0-2 och detta läge visste Giroud precis vad han skulle göra i avslutet efter ett fint förarbete av Podolski som lyckades få in ett bra inlägg där Giroud tryckte in bollen i mål genom en kraftfull nick.

Matchen jämnades ut en aning efter målen från Arsenal och Londonklubben fick mer bollinnehav och det blev lite av ställningskrig och det såg ut som att resultatet skulle stå sig halvleken ut men efter fint spel från Schalke så kunde Huntelaar sätta bollen i mål som han har gjort så många gånger förut och 1-2 var resultatet i halvtid.

Andra halvlek

Andra halvlek började som den första slutade med ställningskrig mellan lagen och en matchbild där det var svårt att avgöra vilket lag som är närmast att göra nästa mål. En mycket märklig situation uppstod i mitten av halvleken då en Schalke spelare gjorde sig illa i en närkamp med Podolski men spelet fortsatte och minuten senare får Podolski ett snävt skottläge men ändå en bra målchans fast de enda problemet var att domaren blåste av spelet på grund av skadan på Schalke spelaren trots att det inte var en huvudskada. Fast domaren blåste av i denna situation som gjorde Podolski argsint på domaren och drog på sig ett gult kort efter klagomål.

Schalke 04 skulle komma att göra det sista målet i matchen efter att Farfan skjutit från en svår vinkel förbi Mannone i Arsenal målet och sedan skulle Vermaelen rädda bollen men lyckas inte utan bollen hamnade istället i mål och 2-2 var ett faktum. Arsenal skulle skapa en bra målchans till med bara några sekunder kvar av tillägstiden då Theo Walcott kom loss ifrån sin försvarare men som inte fick till avslutet och resultatet stog sig matchen ut.

Slutsummering

Detta var en mycket jämn match där båda lagen gick för de tre poängen men som tillslut fick nöja sig med en poäng var. Enligt mig så speglar 2-2 resultatet den här matchen rätt så bra och kollar man på denna grupp så är det forsatt mycket jämt om platserna till avancemang.