Schalke vann Ruhrderbyt

80675 personer hade intagit Signal Iduna Park i Dortmund idag för att se det klassiska Ruhrderbyt mot Schalke 04

Det dröjde det inte ens en kvart innan det blev mål för bortalaget Schalke04, i den 14:e minuten redan så satte Barcelona lånet Ibrahim Afellay bollen bakom Weidenfeller i Dortmund-målet.

Matchen fortsatte och även om rivaliten mellan lagen är stor så var det ingen stormatchsfotboll vi bjöds på. Tempot var lågt och det skapades inga superlägen. Matchen stod 0-1 i paus.
I andra halvlek hann hemmafansen knappt hoppas på en vändning innan det var 0-2 på resultattavlan. Spelaren som satte bollen i mål var Marco Höger i Schalke som hade utökat gästernas ledning bara tre minuter in i den andra halveken.

Alla Dortmunds supportrar fick dock upp hoppet bara 8 minuter senare då Robert Lewandowski reducerade till 1-2 bakom Unnerstall i bortamålet.

Det blev tyvärr för Dortmundsdel inga mer mål i matchen och Dortmund ligger nu på 4e plats i tabellen med Schalke precis framförsig på tredje plats. Tyvärr för Dortmundsdel så vann Bayern München sin match vilket gör att avståndet fram till förstaplatsen nu är hela 12 poäng. Det börjar bli mycket att ta in för Dortmund.