Segern som satt långt in

Milan besegrade i helgen Lecce med 2-0, och det var med dramatik. Milan dominerade hela matchen men hade svårt att få in bollen i mål, stort bollinnehav och en rad olika chanser. Men det såg länge ut att sluta mållöst. 90 minuter hade passerat, och 0-0 hade stått sig matchen ut.

Milan med både Fiorentina och Genoa jagande i baken, var tvunga att vinna.

Milan ställde upp med följande lag, Milan: Dida; Zambrotta, Maldini (Senderos 40), Favalli, Jankulovski; Flamini, Pirlo, Seedorf (Ronaldinho 53); Kaka (Shevchenko 77); Inzaghi, Pato.

Alltså både Ronaldinho och Beckham på bänken. Matchbilden var som väntat, Milan höll mycket i boll och lät inte Lecce komma till några specielt farliga lägen. När det gällde Milans anfall, så såg det inte så vasst ut i första halvlek,  Inzaghi och Pato på topp, Pato sprintade, dribblade och gjorda allt för att trycka in bollen i mål. Men båda två sumpade varsitt läge till höger och vänster. Inzaghi var oftast bra placerad och sökte sig till målchanserna.  Pressen gav utdelning i form av hörnor totalt blev det 10 st, men mål på hörna var länge sedan vi såg från milans del. Innan lagen gick ut i paus vila så blev Maldini skadad och bytes ut emot schweizaren Senderos.

Seedorf byts i 53 minuten ut, in kommer brassen Ronaldinho. Dålig insats av Seedorf (Brukar inte vara några storartade uppvisningar från holländaren nu förtiden).  Griniga miner i Milan då bollen aldrig gick deras väg. Målet skulle komma, 90 minuter spelade och Pirlo med frispark. Pirlo slår frisparken in mot straffområdet, den långe ståtlige Senderos nickar in den och får alla blickar på sig. 2-0 målet kommer efter fint spel där Ronaldinho väggklackar bollen till Sheva där hans inlägg nickas in av Inzaghi, målfirande igen båda efter 90 spelade. Bra för Sheva och vad skulle inte vara bättre för milan än att hitta den ”gamle Sheva” målkungarnas kung.

Nära igen för milan att tappa poäng mot ett boten lag, ser inte ljust ut för Ancelotti. Hans tid är ute och det är bara att inse, han har gjort sitt i klubben. Men man får aldrig glömma vad han gjort för Milan, vilka titlar han har gett dem.

Nästa match för milan är på lördag mot Chievo i Verona, matchen visas på kanal 9 för dig som är intreserad.

Leave a Comment