Senaste Silly Season-nytt från England: Liverpool ute efter spansk landslagsanfallare

Liverpool fortsätter sin jakt efter en ny anfallare. Och enligt den engelska nyhetsbyrån, People, så kan Fernando Llorente vara ett tänktbart mål som The Reds nya anfallare. 

Att Liverpool är ute efter en ny anfallare är ingen nyhet. Klubben som endast ligger på en sjundeplats har varit missnöjda över Andy Carrols prestationer och samtidigt nu när Luis Suarez är avstängd så börjar Kenny Daglish se sig om efter förstärkning. Tidigare har det spekulerats om att Demba Ba och Darren Bent kunde vara några intressanta namn för Liverpool. Men nu kommer även ett rykte om att Atletico Bilbaos landslagsanfallare, Fernando Llorente, kan vara på väg till klubben.

Fernando Llorente har under hösten hunnit spela 15 ligamatcher för Atletico Bilbao och har under de 14 starterna mäktat med sex mål. Om nu detta rykte skulle gå över till något konkret, så kommer Liverpool troligtvis vara tvungna att punga ut över 200 miljoner kronor för att få spelaren till Anfield.

Lazar Markovic, från Partizan Belgrad, är ett annat anfallsrykte som enligt People kopplats ihop med Liverpool. För honom skulle Partizan begära runt 14 miljoner £, och givitvis kommer Kenny Daglish inte lägga ut den summan för en oprövad 17-åring.

Trovärdighet (Llorente): Mer ett rykte

Mina egna reflektioner: Först och främst så tror jag inte Kenny Daglish är beredd på att ha både Andy Carrol och Fernando Llorente i truppen.  Så först måste man göra sig av med Andy Carrol – vilket inte kommer bli lätt – och sedan kan man börja diskutera eventuella bud på anfallare såsom Llorente och tidigare nämnda Demba Ba och Darren Bent. Men sen måste man ju ändå fråga sig: Vågar verkligen Liverpool göra en till ”chansning”. Oklart om du frågar mig.

Leave a Comment