Sevilla-Real Madrid 1-0

Sevilla-Real Madrid 1-0
1-0 Trochowiski (2)

Efter det långa landslagsuppehållet var det dags för en ny omgång i la liga. För Real Madrid har den senaste tiden handlat om en enda sak, Cristiano Ronaldo och hans problem. Inte en endaste intervju har gått förbi utan att frågan om Cristiano har tagits upp. Men Real Madrid har större problem än så. De har under de inledande omgångarna bara tagit fyra av totalt 16 poäng. Det samtidigt som värsta rivalerna, Barcelona tagit 12 poäng. Gårdagens match var en av de sämsta jag sett laget spela på otroligt länge. Inget fungerade, alla var irriterade, ingen koncentration, eller vilja att spela tillsammans eller känsla för avslut.

Vad som har hänt i Real Madrid är den stora frågan som alla ställer sig. Efter den magiska säsong de gjorde förra året trodde alla att laget skulle komma in i årets turnering med ett helt annat självförtroende och fortsätta som de avslutade förra året men inget, verkligen inget har fungerat, jo en sak, Higuain har kommit igång och är i dagsläget lagets främsta målskytt.

Gårdagens match på Ramón Sanchez Pizjuan var ett nytt lägsta nivå för Madrid laget. De släppte in ett mål redan i den andra minuten efter att Di Maria hamnat i efterkälken vid en fast situation och kunde bara titta på när Trochowski satte 1-0 utan någon som helst press.

Det var bara början på en lång kväll. Real Madrid försökte att replikera snabbt men det gick inte, Sevilla var väl samlade och tog hand om allt som kom i deras väg. De bästa chanserna igår hade just den formstarkaste spelaren i laget, Gonzalo Higuain. Han har gjort mål i alla matcher sedan säsongen startat, bortsett från igår då. Men det var han som stod för de hetaste och enda lägena Real Madrid hade. Cristiano Ronaldo är fortfarande ”ledsen” och var helt totalt osynlig, bortsett från enstaka saker. Irritationen växte i Real Madrid allt som tiden gick. Higuain kunde ha fått rött kort när han först slagit till Negredo på foten och sen filmar att han fått ett slag i magen. Men han kom undan den gången och strax innan halvtid var det Di Maria som först tacklade en Sevillansk spelare innan han själv ligger och rullar runt i gräset. Xab i Alonso och Pepe bad honom ligga kvar för att skippa få kortet. Higuain fick vid det tillfället det gula kortet för protesterna, men Di Maria kom undan utan kort, vilket för mig är helt oförståeligt.

Sevilla var helt klart det bättre laget och förtjänade att vinna. Real Madrid tappade bollen hela tiden och när Sevilla gick till anfall var det farligt nästan hela tiden. De hade en ofantlig farlig kant i form av Jesús Navas och Cicinho som skapade problem hela tiden. Problemet var också att när väl Real Madrid tog sig igenom så satt skotten antigen långt utanför eller direkt i famnen på målvakten Palop. I halvtid bytte Mourinho ut Özil som förövrigt var helt totalt osynlig och Di Maria och tog in Modric och Benzma. Men ingen av de hjälpte laget märkbart. Modric hade ett skott på mål som gick långt långt utanför och Benzema såg man ingenting av, jag uppfattade inte ens att han var inne. Inte ens lagets tredje byttes Callejon hjälpte till. Allt som tiden gick växte Real Madrid desperation och panik.

Vad som än hänt måste Real Madrid lämna det bakom sig nu på en gång och ta nya tag för i veckan väntar ett svårt möte med regerande Premier Leauge mästarna Manchester City i Champions Leauge och om tre veckor väntar ett El classico som kan komma att bli avgörande. Vinner Barcelona där går deras ledning på Real Madrid upp i tvåsiffrigt och jag har svårt att se hur Madrid laget ska ta igen det, som de spelar i dagsläget.

 

Av: Sara Khatmi

Leave a Comment