Silly Season England – 14/7

Sommarens övergångsfönster fortsätter i rask takt. Klubbarna i England fortsätter att göra klart med spelare och ryktena florerar tätt. Här kommer en genomgång om vad som händer.

*

Efter Demba Bas succesäsong fick flera storklubbar upp ögonen för Senegalesen. Det har ryktats om en utköpsklausul på £7 milj och det har fått ännu fler klubbar intresserade. Men nu talar huvudpersonen ut och säger att ”Tidningarna snackar bara skit”. Det mesta tyder på att han stannar i Newcastle även nästa säsong.

*

Carlos Tevez var i januari påväg till Serie A och Milan och även nu i sommar har det ryktats flitit om att Milan vill förstärka med argentinaren men han har i en intervju sagt att han är lycklig i Manchester City och ser fram emot den kommande säsongen. Dock är det nog inte det sista vi hör om Tevez under sommaren.

*

Carlos Tevez anfallspartner i City, Edin Dzeko kan även han vara påväg bort. Även här är Milan intresserade och han ses som en ersättare till Zlatan som är klar(?) för PSG. Dzeko hade en tuff vårsäsong och fick oftast sitta på bänken men han har sagt att han är lycklig i City. Juventus är även de intresserade.

*

Mer Manchester City, Aleksander Kolarov startade bara tolv matcher senaste säsongen och nu är serben på väg bort. Milan, Inter och Juventus sägs som troliga destinationer.

*

Manchester United sägs ha lagt bud på Sao Paulos underbarn Lucas Moura. £26 milj ska storklubben ha erbjudit för 19-åringen men Sao Paulo vill inte sälja sin begåvade spelare. Även Real Madrid och Inter har visat intresse.

*

Michael Owen leter klubb efter att hans kontrakt med Manchester United gick ut. Den forne storspelare har uteslutit en flytt till Championship och säger att han vill spela kvar i Premier League annars hotar han att sluta med fotbollen helt.

*

Internacionals president medger att han har fått ett bud på Oscar från Cheslea. Budet har dock blivit nekat då det ”bara” låg på £16 milj. Även Tottenham är intresserade och Internacional försöker nog trissa upp priset för Oscar.

*

Birminghams back Curtis Davies sägs vara intressant för Norwich som vill bredda sin backlinje. Den forne Aston Villa-backen har kontrakt till 2014 och sägs kosta ca £4 milj.

*

Santos högt värderade mittfältare Ganso har nyligen tackat nej till ett nytt kontrakt med Santos och nu är jakten igång på brasilianarens signatur. Internacional, Milan, Inter, Chelsea, Manchester United och Arsenal är sugna. Dock sägs prislappen på £30 milj vara ett problem.

*

Evertons vänsterback Leighton Baines är Manchester Uniteds högsta prioritet den här sommaren. Sir Alex sägs förbereda ett bud på £10 milj men Everton backar inte utan vill ha £15 milj för engelsmannen.

*

Arsenal har fortfarande hoppet uppe om att Robin Van Persie ska ångra sig och skriva på ett nytt kontrakt. Under de tre kommande dagarna ska holländarens framtid bestämmas. Samtal med Arsenals ledning är inplanerat.

 

Blir Tevez kvar i Manchester City? Foto: Okänd

Leave a Comment