Silly Season-England 26/7

Med mindre än en månad kvar till premiären av Premier League så kan det vara bra att klubbarna agerar på transferfönstret de närmaste veckorna innan för att kunna fastställa sina trupper för kommande säsong. Här kommer dagens övergångar men det kommer framförallt innehålla rykten om värvningar.

*

Arsenal är mycket nära att värva Malagas Santi Cazorla som har visat sin önskan att lämna laget. Malaga är en klubb med stora ekonomiska problem och en försäljning av Cazorla skulle vara ett bra alternativ för att kunna stärka ekonomin. Det sägs att Arsenal har lagt ett bud på £15,6 Milj för spanjoren som är en spelare som kan spela på i princip vilken position som helst på mittfältet eller anfallet och som skulle vara en kanon värvning för The Gunners.

*

Det går inte en dag utan något nytt angående Robin Van Persie som är en spelare många klubbar vill värva. Klubbarna som har visat det största intresset är Manchester City, Manchester United och Juventus. Det är mycket svårt att säga vilka som är närmast att kontraktera anfallaren men det sägs att Man City har lagt ett bud på holländaren medans Juventus har lagt ett ännu högre bud. Arsenal har värderat Van Persie till £30 Milj och det sägs att Man United har lagt ett bud på ungefär halva den summan. Klubben har uttalat sig och sagt att de inte kommer sälja honom billigt och att klubben kan hålla honom till januari om det så krävs. Så det gäller nog att klubbarna lägger bud närmare £30 Milj för att kunna värva förra säsongens skyttekung.

*

Liverpool har visat sitt intresse genom ett bud på £12,5 Milj för Swanseas mittfältare Joe Allen. Brendan Rodgers lämnade sin tränarpost i Swansea för Liverpool till den kommande säsongen och vill nu kunna kontraktera sin tidigare spelare Joe Allen. Men Allen har ett 4-års kontrakt med Swansea och klubben är inte i behov av att sälja spelaren. Klubben tänker inte släppa Allen för mindre än £15 Milj vilket är förståligt med tanke på förra säsongen då han var en av orsakerna till att laget lyckades så bra i Premier League.

*

Lucas Moura är en mycket ung och talangfull spelare som för tillfället spelar i Brasilianska São Paulo men som har ögon på sig från klubbar i Europa och framförallt Manchester United. Moura är just nu med Brasiliens trupp i Cardiff och förbereder sig för dagens match mot Egypten. Manchester United skall ha lagt ett bud på £25 Milj för spelaren och São Paulo ska ha tackat nej till det och sedan sagt att de vill ha £30 Milj för Moura. Lucas sägs trivas bra i klubben och har inte brottom med att flytta till någon större klubb i Europa.

*

Chelsea har värvat 20-åriga brasilianaren Oscar som kommer från den brasilianska klubben Internacional. Chelsea fick betala £25 Milj för mittfältaren som kommer spela med det brasilianska landslaget mot Egypten idag. Oscar är en mycket kreativ mittfältare som Chelsea kommer få stor nytta av.

*

Axel Witsel är en spelare som Manchester United, Manchester City och Chelsea är intresserad av. Men Benfica har gått ut och sagt att de inte kommer sälja han för mindre än £31 Milj. Axel som kom till Benfica från Standard Liege för bara ett år sen har fått ögonen på sig från toppklubbar i Europa. Klubbar som Real Madrid och AC Milan sägs också vara intresserade av mittfältaren.

*

Vår svenske ytterback Martin Olsson har lämnat in en transferbegäran till Blackburn och vill nu lämna klubben som till den här säsongen blivit nerflyttade till Championship. Olssons agent Martin Dahlin har uttalat sig och sagt att Olsson självklart inte vill spela i Championship. Klubbar som Southhampton, Stoke och Sunderland har visat intresse och tidigare har det pratats om större klubbar som Chelsea och Galatasaray.

*

Queens Park Rangers har visat sitt intresse att värva Liverpools Craig Bellamy. Mark Hughes har tidigare varit tränare för Bellamy i Manchester City, Blackburn och Wales och hoppas nu kunna värva den 33-åriga anfallaren.

*

Inget transferrykte men mycket glädjande för Manchester City supportrar att Vincent Kompany har skrivit på ett 6-års kontrakt med klubben. Lagkaptenen som förra säsongen ledde laget till ligatiteln säger att klubben kan komma att bli en av de mest framgångsrika klubbarna inom de närmaste säsongerna.

Leave a Comment