Silly Season: Manchester United

Nu när Silly Season har hållit igång ett tag har det genomförts många övergångar, vissa större än de andra. Och som vanligt så kopplas alla stora spelare ihop med alla storlag. Här tänkte jag genomföra vilka som kopplas ihop med Manchester United samt vilka som det ryktas om ska försvinna, och vi börjar med importerna!

1. Namn: Lucas Moura, Land: Brasilien,  Position: Yttermittfältare/Offensiv mittfältare, Ålder: 19 (fyller 20 i augusti), Nuvarande klubb: Sao Paulo.                                                                Den lovande mittfältaren har länge uppvaktats av stora klubbar och Manchester United är en av dem. Med dryga 60 matcher för Sao Paulos A-lag har den unga talangen börjat skaffa sig en del rutin och det ska även tilläggas att han har gjort runt 15 matcher för Brasiliens A-lag. United är enligt världsmedia det lag som är närmst att få knyta åt sig Lucas och enligt många sidor har Sir Alex skickat  ned personer som ska knyta åt säcken. Men det går inte riktigt som United vill då det ryktas om att Sao Paulo vill ha närmare 35 miljoner euro för Lucas. Något som fått United att avvakta lite. Återstår att se om det blir någon flytt för Brasiliens nästa stjärna?

2. Namn: Christian Eriksen, Land: Danmark, Position: Mittfältare, Ålder: 20, Nuvarande klubb: Ajax.                                                                                                                                                     En av Danmarks bästa spelare för tillfället och även en av de största talangerna i Europa har just nu ögonen på sig från väldigt många klubbar. Återigen så är United med i leken och Sir Alex vill gärna se dansken i den röda tröjan. Eriksen var med som säkert många vet i den Danska truppen i EM och spelade en stor roll på mittfältet. Med närmare 30 A-landskamper och nästan 80 matcher för Ajax är den unga dansken allt annat än orutinerad. Med två år kvar på kontraktet är det inte alls säkert att han lämnar under denna sommaren och Ajax vill gärna inte sälja sin guldklimp. Något officiellt bud är vad jag vet inte lagt från Manchester och därför tror jag inte att det är så troligt att Eriksen skriver på ett kontrakt för United, eller ens lämnar Ajax överhuvudtaget. Räkna med att det blir hetare om denna spelare nästa år.

3. Namn: Robin Van Persie, Land: Holland, Position: Anfallare, Ålder 28 (fyller 29 i Augusti), Nuvarande klubb: Arsenal                                                                                                                       En av transferfönstrets hetaste spelare, Robin Van Persie är spelaren som alla lag vill ha. När holländaren sa att han inte ville förlänga med Arsenal var det genast en hel drös med klubbar som visade öppet intresse för honom. Arsenal har sagt att man inte vill sälja till ett engelskt lag men med Manchester Citys  ekonomiska muskler kan de eventuellt tvingas till det. Enligt tidningen The independent så är Van persies förstaval Juventus och därefter kommer United och sedan City. Ryktet om att gå till ett Manchsterlag tog ny fart i förra veckan då Van Persie tydligen ska ha setts letandes efter hus i Manchester. Barcelona är annars en stor konkurrent till att köpa honom. Men en sak är säkert, Arsenal kommer inte att släppa honom billigt.

4. Namn: Joao Moutinho, Land: Portugal, Position: Central mittfältare, Yttermittfältare eller Offensiv mittfältare, Ålder: 25 ( fyller 26 i september), Nuvarande klubb: Porto   Joao Moutinho kom till Porto från Sporting CP 2010 och efter det så har det gått väldigt bra för honom. Såpass bra att han fick spela alla minuter i alla matcher i EM. Han har ryktats till United under en tid nu av media och det är inte alls otroligt att Sir Alex skulle köpa honom, mittfältet är något som United är ute efter att förstärka. men i och med ankomsten av Kagawa så tror jag inte att United vill satsa på att få in Moutinho för tillfället. Jag tror inte att det blir någon affär här.

5. Namn: Leighton Baines, Land: England, Position: Ytterback, Ålder: 27 (fyller 28 i December), Nuvarande klubb: Everton                                                                                                       Första försvararen på listan och här är det en ganska trolig värvning med. Baines har ett tag varit på väg bort från Everton och det har även gått så långt så att Everton kanske har hittat en ersättare i Wolverhamptons och Irlands försvarare Stephen Ward. Baines är tänkt att komma in som någon sorts ersättare till Evra som börjar att komma upp i åren. Det är trott att Everton vill ha runt 15 miljoner pund för den engelska landslagsförsvararen, men United hoppas kunna få ned den summan genom att skicka med en spelare på lån. Hans förra säsong var så pass imponerande att han blev invald i PFA’s (Proffesional Footballers Association) elva för bästa spelare i Premier League 2011/2012.

6. Namn: Luka Modric, Land: Kroatien, Position: Central mittfältare, Ålder: 26 ( fyller 27 i September), Nuvarande klubb: Tottenham                                                                                   Tottenhams och Kroatiens stora mittfältsstjärna är högt eftertraktad av många spelare och ryktas vara närmst en flytt till Spanska Real Madrid. Men även United är ute efter mittfältsmotorn, framförallt för att både Scholes och Carrick inte har överdrivet lång tid kvar i karriären, samt att det inte ser så ljust ut för en comeback för Darren Fletcher. Modric har varit eftertraktad av United ett tag men det har aldrig blivit någon deal mellan de bägge parterna. Mycket tyder på att Modric lämnar Tottenham under detta transferfönster men det verkar som att det blir Real Madrid i nuläget.

Spelare som ryktas ut:

1. Namn: Dimitar Berbatov, Land: Bulgarien, Position: Anfallare, Ålder: 31                                                                                                                                                                                                           Berbatov är missnöjd med sin speltid i United och har under en lång stund ryktats vara på väg bort från klubben. Sir Alex har sagt att han är villig att sälja Bulgaren vid ”rätt pris”, men det återstår att se vad som är just rätt pris. Berbatov försattes i frysboxen under stora delar förra säsongen och United valde att satsa på Rooney och Welbeck framförallt. Det ser även ut som om att man tänker fortsätta med det och med Chicarito med i kampen om en startplats så ser det mörkt ut för Berbatov som nog måste lämna United för att få den speltid som han vill ha. Lag som har erkänt att de vill ha honom är nykomligen West Ham, AC Milan och Galatasaray. Berbatov befinner sig just nu på försäsongsturné med United.

Mycket mer ut ryktas det inte så mycket om för tillfället. Park har redan skrivit på för QPR och Fabio gör honom följe i ett lån på ett år. Talangerna Paul Pogba och Ezekiel Fryers har i stort sett redan lämnat klubben för Juventus respektive Tottenham även om inget är officiellt. Det var allt för denna gång, fortsätt att följa Europas toppfotboll på Fotbollsoraklet!

Leave a Comment