Silly Season med Chilexis

  • Alexis Sanchéz (River Plate, Argentina) Född 1988 – UdineseTillbaka från lån. Har förvisso varit ägd av italienska klubben och kan nu mot hösten få debutera i Udinese och förhoppningarna är höga på Chiles supertalang.
  • Nicolás Corvetto (Audax Italiano, Chile) Född 1986 – Udinese
  • Udinese fortsätter hitta talanger i Chile. ”Nico” är en moderniserad ytter som också kan spela som ytterback, imponerade för några månader sedan i en träningsturnering i Toulon för Chiles U-21 landslag. Lär bli utlånad en säsong för att få speltid.
  • Jaime Valdés (Lecce) sätter på sig ”neroazurri”. ”El pajarito” (den lilla fågeln) som under flera år spelat italienskt fotboll väljer att gå från Serie B klubben Lecce till Atalanta med ett kontrakt som sträcker sig fyra år frammåt.
  • Den kroatiska klubben Dynamo Zagreb lyckades värva den stillfulla mittfältaren Pedro Morales (1985). Chilenaren hade det ganska tufft under sin sista tid i Universidad de Chile, men tack vare sina imponerande framträdanden i Chiles U23-trupp så väckte han intresse hos ett par utländska klubbar. Till slut valde han balkan klubben och ett 5-års kontrakt. Morales, formad i den chilenska klubben Huachipato har som uppgift att ersätta den store stjärnan i Dynamo, Luka Modric som är en utav Tottenhams stora nyförvärv.

Leave a Comment