Sir Alex erkänner misstag

Dialy Mirror kunde idag berätta att Sir Alex Ferguson i en intervju med tidningen erkänt vilket misstag han anser är sitt största under tiden som tränare för Manchester United. Sir Alex berättade att han gjorde ett stort misstag när han 2001 sålde den holländske mittbacken Jaap Stam till Lazio. Sir Alex erkänner att det här är något som grämer honom än idag.
”Det var ett av de misstag jag gjorde – Förhoppningsvisst har jag inte gjort många – men det var ett.” säger Ferguson.
Ferguson berättar för The Mirror att när han fick budet på 16,5 miljoner pund så sade han sig att han inte kunde säga nej till budet trotts allt var Stam ändå 30 år.
”Jag tänkte att om vi kunde få Laurent Blanc på några år och sedan släppa fram unga talanger som Wes Brown och John O’Shea men det slog tillbaka på oss.”
Ferguson berättar att han kom bra överens med Jaap Stam och att man fortfarande kommer väldigt bra överens.
Ferguson passade även på att slå sönder alla rykten på att han skulle lämna tränar posten i United.
”Det är nonsens. Jag har inga intentioner på att gå i pension, och om jag hade det skulle jag berätta det för styrelsen. Det finns bara en person jag skulle prata med – David Gill och The Glazers så klart.
Sir Alex passade samtidigt på att skicka en stenhård passning till journalisterna på plats.
”Så ni kommer att få plågas av mig i många år till. Ni kommer att sluta förre mig, var inte oroliga!”
Samtidigt har David Moyes gått ut och förnekat alla rykten att han skulle ta över laget.

Personligen tror jag att Sir Alex kommer att stanna som tränare fram tills att United hittar en ersättare som kan bygga vidare på den framgång Sir Alex haft med klubben. Problemet är att jag inte tror det finns någon idag som Sir Alex skulle vara bered att lämna över ansvaret till. Roy Kean var ett alternativ men han har visat i Sunderland att han tyvärr inte är något tränar ämne. Jag tror att Sir Alex kommer göra som Sir Mat Busby lämna tränar posten men bli kvar i klubben som Sportchef och därmed fortfarande ha kontroll över klubben.
Det brukar ibland lite ironiskt säga att Sir Alex kommer att avlida på tränar bänken. Det vore verkligen ironi eftersom det var precis det som hände United tränarens mentor Jock Stein som bland annat är den ende som lyckats leda ett fullständigt lokalt lag (Celtic) till att vinna Champions League.

Leave a Comment