Sista genrepet inför EM för Grekland

Träningslägret i Österrike är för Greklands del snart över. Under denna tiden har två spelare lämnat spelartruppen, en match spelats och en skall spelas under kvällen.

När jag skriver detta så är det endast några fåtal minuter kvar tills den sista träningsmatchen för Grekland del äger rum. Det är Armenien som är Greklands antagonister denna afton.

Inför dagens match så saknas det hela fyra spelare från den ursprungliga truppen som togs ut strax innan träningslägrets start. Panatgiotis Kone och Alexandros Tziolis fick ingen plats i den slutliga 23-mannatruppen och där ses väl Tziolis som den stora skrällen. Många trodde nämligen på förhand att det skulle bli Kone och Makos, mittfältaren från AEK, som skulle lämna truppen, men antagligen imponerade Makos så mycket på tränare Santos under lägret så att han tillslut blir spelaren som får kämpa om startplatsen på det centrala mittfältet. Men samtidigt ska man ha i åtanke att Tziolis kom matchotränat till lägret och att detta kan ha varit huvudanledningen till att han var en av de två som reducerades från den slutliga truppen. Sedan så missar Vasilis Torosidis samt Sotiris Ninis dagens match i och med skador. Men på den fronten så ska det inte vara några allvarliga sådan.

Som jag nämnde tidigare så har man under lägrets gång även hunnit spela en träningslandskamp innan dagens match och det var mot Slovenien. Grekland började minst sagt övertygande i denna drabbning då högerbacken, Vasilis Torosidis, redan efter dryga nionde minuten prickat in ledningsmålet. Och just det målet såg länge ut att vara det avgörande vinstmålet, men icke. Slovenien lyckades nämligen kvittera i den 87e spelminuten av matchen genom Jasmin Kurtic, till vardags i den italienska ligaklubben Palermo. 1-1 för ett Grekland som dessutom fick en spelare utvisad. Det var Panatgionis Kone som fick syna det röda kortet och senare fick han även beskedet att han skulle lämna truppen.

I dagens match kommer förbundskaptenen Fernando Santos att justera laget och ge speltid till några av de som inte fick särskilt mycket utav just denna vara mot Slovenien. MER OM DEN MATCHEN KOMMER IMORGON, HÅLL ER UPPDATERADE!

Leave a Comment