Självmål räddade United

Eftersom Chelseas match borta mot nedflyttningsplacerade Hull City på Lördagseftermiddagen blev inställd så hade serietvåan Manchester United chansen, i och med vinst, att ta över förstaplatsen. En chans som de inte tog vara på.

Efter en bättre inledning av Manchester United så kunde 23 år gamla engelsmannen Cameron Jerome göra 1-0 för Birmingham i slutet av den första halvleken. Hemmalaget stod sedan upp bra och såg ut att kunna gå mot en seger, men i den 64:e minuten kom kvitteringen.

Birmingham-försvararen Scott Dann var i en kamp med Wayne Rooney sist på bollen innan den  studsade in i egen bur. Rooney kom från misstänkt offside-position och linjedomaren vinkade av. Men efter att ha samtalat med huvuddomaren så kom de fram till att godkänna målet. Hemmaspelarna blev rasande, Sebastian Larsson var snabbast fram vid domaren och protesterade kraftigt. Men reprisbilderna visade att domaren dömde helt rätt.

Larsson svalnade inte för det. Efter 79 minuter tröttnade domaren på svensken som varnades för protest.

Darren Fletcher fick se gult för andra gången i matchen då han i slutskedet av matchen fällde en Birmingham-spelare.

Birmingham höll undan och förlängde sin rekordsvit utan förluster till 12 matcher i Premier League.

*Det här är förövrigt min 50:e artikel på fotbollsoraklet.se. Lika många matcher som Sebastian Larsson nu har spelat i Birmingham-dressen.

[poll id=”20″]

Leave a Comment