Skadedrabbat Milan vann mot Chievo

I helgen tappade Milan serieledningen. Nu är man återigen tillbaka som serieledare efter 1-0 borta mot Chievo. I och med kvällens resultat sätter man återigen press på Juventus som måste vinna för att hänga på i toppen.

Efter snöpliga 1-2 mot Fiorentina i helgen tappade man serieledningen till Juventus. Ett Juventus som fortsätter att övertyga och visa styrka. Milan behövde alltså inför kvällens match ta tre poäng, det var ett måste.

Det började bra. Inter-lånet Sulley Muntari gav Milan en smakstart när han sköt in 1-0 med ett stenhårt vänsterskott.

Matchen böljade fram och tillbaka. Och i paus ledde Milan välförtjänt.

I andra halvlek tog Chievo över och skapade mycket chanser. De tryckte på för en kvittering, en kvittering som aldrig skulle komma. Valeri blåste av matchen efter 94 minuter och matchen slutade 1-0 till Milan som åter är i topp.

I och med kvällens resultat toppar Milan Serie-A med två poäng före Juventus.

”Den gamla damen” tar imorgon emot Lazio på hemmaplan. Vid seger tar Juventus över ledningen i ligan igen.

Bäst i Milan: Antonio Nocerino
Bäst i Chievo: Pellessier

Noterbart från matchen:

-Milan är enormt skadedrabbade och ikväll låg snittåldern på 31 år..

– Milan-talangen De Sciglio spelade istället för Abate på högerbackspositionen. Han växte mer och mer i matchen och spelade ganska bra.