Skrek rasistiska glåpord, blev avstängd i tre år.

I Sverige och runt om i Skandinavien är det mycket ovanligt att fotbollssupportrar får stå till svars för deras sätt att uppträda före, under och efter matcherna. Supportrar som skriker rasistiska eller kränkande glåpord mot spelare, fans eller anhöriga straffas inte för detta. Detta är dock ett uppträdande som inte går omärkt förbi i England!

Detta fick en fotbollssupporter i England lära sig efter Sunderlands möte mot Wigan. Fotbollssupportern skrek rasistiska och kränkande glåpord mot Darren Bents mamma. Bents mamma, ville till en början bara ha en rejäl ursäkt för fotbollssupporterns uppförande, något som efter en diskussion med sin son Bent ändrades och de valde att ta hela incidenten till domstol. Bents mamma vann fallet och den 26-årige supportern fick 170 pund i skadestånd och är nu avstängd från alla Premier League matcher i tre år.

Tänk en gång extra innan du handlar är mitt visdoms ord till er alla fotbollssupportrar där ute. Tre års avstängning från fotboll för något som man säger i stundens hetta, är enligt mig idiotiskt.

Leave a Comment