Slaget om norden del 1 är avklarad och Spurs fick problem i Schweiz

Igår spelades den första matchen i det sista kvalet inför Champions League gruppspelet. Vi bjöds på fotbollsunderhålning av högsta nivå.

Rosenborg tog emot FC Köpenhamn på Lerkendal i Trondheim. Rosenborg var det bästa laget i den första halvleken och tog dessutom ledningen med 1-0 efter att ett underbart anfallsspel ledde fram till Steffen Iversens helvolley mål i nättaket. Efter målet höjde sig FCK lite och de hade lägen att kvittera men lyckades inte få hål på Daniel Örhlund. Den andra halvleken blev ännu bättre än den första. Det var chanser åt båda håll och ett ganska högt tempo. I början av halvleken hittade FCK många luckor i Rosenborgs backlinje, vilket de måste rätta till i returen. Köpenhamns försvaret var oftast väl samlad men så fort det blev lite fart i Rosenborgs anfallspel så var det farligt. I den 57:e minuten gjorde Rosenborg 2-0 efter en något turligmedveten? klack av talangen Markus Henriksen. Rade Prica hade ett stolpskott i den 82:a minuten, 2 minuter senare i anfallet efter fick FCK en hörna och Jesper Grönkjaer nickade in 2-1. Ett otroligt viktigt mål som kommer bli välbehövligt för danskarna på parken. Det var hela sju svenskar med sammanlagt från start i matchen, riktigt stort!

Tottenham åkte till Bern för att möta Young Boys. Fullt av självförtroende tog Schweizarna ledningen med 3-0 efter 28 minuter!! Ett chockat Tottenham repade mod i och med Sebastian Bassongs nickmål i slutet av den första halvleken. Ryssen Roman Pavlyuchenko gav däremot ”Spurs” ett bra utgångsläge med sitt 3-2 mål i den 84 minuten. Målet var en riktig pärla, efter ett väggspel med Robbie Keane dunkade han upp bollen upp i första krysset.

Övriga resultat från gårdagen:

Zenit St. Petersburgh-Auxerre 1-0
Sparta Prag-Zilina 0-2
Dynamo Kiev-Ajax 1-1

Ikväll fortsätter det med ytterligare 5 matcher:

Salzburg-Hapoel Tel Aviv
Basel-Sheriff
Partizan-Anderlecht
Sporting Braga-Sevilla
Werder Bremen-Sampdoria (Kvällens behållning)

Leave a Comment