Slut på La Ligas försprång!

Den senaste tiden har världsspelare från jordens alla hörn vänt sig till Spanien och proffslivet i La Liga. Det pågår kapprustning mellan storklubbarna Real Madrid och Barcelona, och båda klubbarna har i år värvat spelare för miljardbelopp.
I juli månad blev Zlatan Ibrahimovic Barcelonas dyraste värvning genom tiderna, en affär som kostade drygt 700 miljoner kronor inräknat ett byte med målsprutan Samuel Eto’o. Bara veckor innan Zlatans övergång var klar hade redan ett rekord satts för dyraste värvningen genom tiderna, Cristiano Ronaldo gick från Manchester United till Real Madrid för osannolika 93 miljoner euro.
Just nu snurrar frågan om spelar löner i La Liga runt i fotbollseuropa där italienska Seria A och engelska Premier League tävlar mot La Liga om att bli nummer ett.
Genom att locka de bästa spelarna kan också klubbarna i ligorna få bättre sponsorkontrakt, fler utsålda arenor och tv-avtal guld värda. Och där har Spanien fördel.
För La Ligas skattekvot ligger på 24 procent för en spelare som tjänar 6 miljoner kronor per år blir det lättare att konkurrera mot England, Tyskland, Frankrike och Italien, där skattekvoten går upp mot 40 procent. Men nu vill makthavarna i Spanien få ett slut på gräddfilen för de spanska fotbollspelarna och höja skatten till 43 procent för en spelare med 6 miljoner kronor i årslön.
Men förslaget möter stark kritik och hot om strejk. Nu kanske La liga tappar stjärnglans och storklubbarna gråter. Samtidigt visade nya arbetslöshetssiffror i tisdags att var femte spanjor är utan jobb. la_liga

Leave a Comment