Slutspel för Arsenal

I en avslagen match på Emirates kunde Arsenal avfärda franska Montpellier, och tillsammans med Schalke 04 avgöra grupp B i den näst sista omgången.

Varken Arsenal eller Montpellier verkade särskilt sugna på att ge Londonpubliken någon vidare underhållning på onsdagskvällen. Båda gick in för att vinna matchen, men båda utgick även från att hålla tätt bakåt.

Matchen luktade 0-0, men det viktiga 1-0-målet skulle komma, och det skulle bli Arsenals. Bara minuter in i den andra halvleken nickade Oliver Giroud ned bollen åt Jack Wilshere, som bara behövde avsluta. Den unga engelsmannen gjorde inga misstag, och visade med sitt ledningsmål att han är tillbaka på allvar efter sina skadeuppehåll.

Med 63 minuter spelade avgjorde hemmalaget matchen. Återigen var det Oliver Giroud som stod för en assist, men denna gång var det Lukas Podolski som förtjänade äran för målet. Tysken sprang sig fri, fick bollen, och tryckte upp ett stenhårt volleyskott i nättaket. Det underbara målet var otagbart för målvakten, och 2-0 innebar de franska mästarnas uttåg ur turneringen.

Arsenal var nöjda med ledningen, samtidigt som Montpelliers låga självförtroende tydligt syntes. Avslutningen på matchen bjöd precis som tidigare på ett par chanser, men saknade den viktiga intensiteten. 2-0 blev slutresultatet, vilket resulterar i att Montpellier kommer att sluta sist i gruppen. Arsenal får i sista omgången slåss om gruppsegern med Schalke, som just nu leder gruppen.

Leave a Comment