Smal spansk EM-trupp

Vicente del Bosque bjöd inte på många överraskningar när den spanska EM-truppen släpptes under söndagen. De regerande europa och världsmästarna ställer upp med en 23-manna trupp och ett överflöd av stjärnor. Däribland Pique, David Silva och Fernando Torres. Truppen är nästintill identisk den trupp som vann VM i Sydafrika 2010. Där saknas dock den skadade Barcelonaduon med David Villa och Carles Puyol. Två spelare med stark karaktär och giganter i de två senaste mästerskapen. Inte heller Carlos Marchena och Juan Capdevila har fått plats i den bantade truppen. Däremot har man satt in nya spelare på åldringarnas positioner. Jordi Alba och Juanfran kommer ställas emot motståndarna i grupp C. Att Jordi Alba lyckades komma med är lite av en skräll, men han är en ung och modern ytterback.
Det som kan ha överraskat mest är att Albas lagkompis och tillika målskytten Roberto Soldado blivit petad ur truppen. Soldado som återigen har fått ett genombrott i karriären spelade träningsmatcher för Spanien under vintern, men har alltså inte lyckats imponera nog på del Bosque.

Här är hela truppen:Målvakter: Casillas (Real Madrid), Valdes (Barcelona), Reina (Liverpool)

Försvarare: Alba (Valencia), Albiol, Arbeloa, Ramos (Real Madrid), Juanfran (Atletico Madrid), Pique (Barcelona), Martinez (Athletic Bilbao)

Mittfältare: Xavi, Andres Iniesta, Busquets, Fabregas (Barcelona), Alonso (Real Madrid), Silva (Manchester City), Cazorla (Villarreal), Navas (Sevilla), Mata (Chelsea)

Forwards: Llorente (Athletic Bilbao), Torres (Chelsea), Negredo (Sevilla), Pedro (Barcelona)

1 Comment

  1. MD

    Hur kan det räknas som överraskande att Alba kom med? Given starter på vänsterbacken.

Leave a Comment