Southampton, vilket gäng!

De vitröda laget från Englands sydkust fortsätter att dominera i Championship. Southampton har utan tvekan fått en mästerlig start och ligger efter nio omgångar på förstaplats i Championship. Ingen hade väl trott att ”The Saints” skulle ligga etta i ligan efter nio omgångar?

Senast vann laget en underhållande match på St Marys mot Middlesborugh. 3-0 skrevs slutresultatet till. En match där Southampton fullständigt briljerade och med lite vassare avslut hade slutresultatet kunnat bli ännu större. Målskyttet inleddes efter 15 minuter, 1-0 kom genom brassen Guly do Prado. Även 2-0 målet kommer via Guly do Prado i den 29 minuten. Guly var hårsmån från att göra hattrick. Efter fint förarbete av Lallana och Chaplow kommer Guly fri med Middlesbroughs målvakt men missar. Tredje och matchens sista mål kommer från Connolly. När inte Lambert gör mål så kliver någon annan fram. Det är väldigt viktigt.

Vad är nyckeln till framgång?
Nyckeln till framgång stavas anfall. Laget har överlägset bäst målskillnad i serien, 17 +. Imponerande, minst sagt! Laget tycks också denna säsong vara ett lag som man kan förvänta sig segrar av. Med spelare som Lambert, Lallana och Guly utgör de tillsammans ligans starkaste offensiv.
Att Southampton lyckades behålla Lambert ser jag som ett genidrag. Det är en anfallare med bra avslut, huvudspel och bollkänsla. Dessvärre har killen tappat snabbheten för länge sen. Lambert behöver dock ingen vidare snabbhet för att passa in i Southamptons spel, hans uppgift är att vara på rätt ställe i straffområdet, vilket han oftast har varit. Nio mål på nio matcher säger ju allt om Lamberts förmåga att göra mål.
En annan nyckelspelare i dagens Southampton heter Adam Lallana, 23 år. Dribblingar, finnes och avslut är några saker som kännetecknar den kortväxte mittfältaren. Lallana kommer, om han inte redan är, bli eftertraktad av storklubbar. Det är en fantastisk fotbollsspelare som tränare drömmer om att ha i sina lag.

En annan viktig faktor till Southamptons framgång är försvarsspelet. Vänsterbacken Danny Fox är en ytterback som skulle kunna ta plats i flera lag i Premer League. Portugisen Jose Fonte håller upp försvaret väldigt bra tillsammans med mittbackslånet Hooiveld. Den förre AIK-spelaren Hooiveld lånades in från Celtic, ett smart drag av Southampton då Jaidi börjar bli till åren. Framför backlinjen spelar Jack Cork, den förre Chelseaspelaren. Jack Cork fick aldrig något genombrott i Chelsea och lånades ut gång på gång. Southampton, Watford, Coventry och Burnley är några av klubbarna han spelat för som utlånad. Övergångssumman till Southampton har inte avslöjats och man kan bara spekulera i hur mycket Southampton fick ge för honom. Hur som helst, en smart inventering för framtiden och i nuet.

Balans är nyckelordet på mittfältet där Chaplow och lagkapten Dean Hammond spelar. Deam Hammond kommer i framtiden att få en mycket viktig roll i Southampton. Han är enligt mig en av de viktigaste spelarna och samtidigt kapten för laget. Det kommer vara han som ska hålla upp laget.

Vart slutar Southampton i ligan?
Med tanke på vilket lag de har så borde en topp sex placering inte vara för mycket begärt. Men med tanke på att de är nykomlingar så är allt på den övre halvan bra. Det skulle vara väldigt intressant att få se ”The Saints” i ett kval upp. Se hur de hanterar ett lag från Premier League. Men vi måste hålla oss i nuet, det har bara gått nio omgångar. I nuläget är den frågan för svår att besvara..

1 Comment

  1. Ja, verkligen. Riktigt intressant lag dock. Hoppas deras utdelning genom att satsa på talanger leder de tillbaka till Premier League.

Leave a Comment