Spanien-England U-21

Igår var jag och såg på Spanien-England i U-21 EM men några kompisar( min vän från redaktionen Fredrik Rendahl var också på plats), matchen spelades i Göteborg. Vi åkte dit för att se matchen som skulle börja 20.45 och innan det laddade vi upp med Liseberg.

Vi åkte från Jönköping 09.15 och anlände på Göteborgs centralstation klockan 11.20. Vädret såg inte så lovande ut när vi åkte i bussen på morgonen, men det sprack upp och blev ett kanon väder. Värdet gjorde verkligen ett plus över dagen. Liseberg öppnade klockan 13.00 och vi såg fram emot att ha lite skoj på nöjesfältet.  Det blev allt från Lisebergs banan till Balder, jag kan dock säga att man blev ganska snabbt trött på allt åkande. Höjdpunkten och det man väntade efter var ju ändå Spanien-England matchen. Vi lämnade Liseberg ca 19.00 och begav oss till matchen, men innan det blev det ett kort stopp på Lasses grill, för att få något i magen, det blev också stopp på Ifk Göteborg shopen, där jag lite ångar att jag inte köpte mig en cool T-shirt med Glenn Strömberg på.

Vi kom perfekt till matchen och hade riktigt bra platser nära planen.

20090618320

Här ser ni Englands målvakter värma upp inför matchen. Målvakts truppen består utav J,Hart från Man City, J,Lewis från Peterborough och S,Loach från Watford.

20090618333

Här ser ni Englands spelare värma upp, här tror jag det är Milner som drar iväg ett farligt skott emot mål.

Matchen var en ganska tråkig tillställning, där inget av lagen hittade något spel. Mest långbollar från Englands sida upp till Agbonlahor som hade svårt mot Spaniens mittbackar. Agonlahor byttes ut i första halvlek och in kom Frazier Campbell, som också gjorde Englands första mål. I början av andra halvlek så fick England en straff, Spaniens målvakt Asenjo var med bra och chansade inte utan tog den. Här har ni sekvensen http://tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1054397

Slarv i Spaniens lag öppnade upp för en 1-0 ledning till England genom Campbell. Här nedan kan ni se hans snygga mål med fel fot.

http://tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1054431&selId=1.1019913&currPage=0

2-0 skulle komma och det var när Theo Walcott bytes in, publiken ställde sig upp och applåderade när han kom in på plan. Snygg assist från Wallcott gav England slutresultatet 2-0.

http://tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1054438&selId=1.1019913&currPage=0

20090618342

20090618343

Nu ser man framemot eftermiddagens match mellan Sverige-Italien, skulle vara väldigt kul om man fick uppleva den på plats också. Hoppas att Sverige kan bjuda till på show även att dem möter ett hungrigt Italien.

Vad tror du det blir i matchen?

5 Comments

 1. dj duttyP

  Härligt´med live besök
  mera sånt

 2. Erik

  Kan inte fler folk från redaktionen åka iväg på matcher och sen visa bilder och filmer?

 3. Mattias

  Kul att ni gillar det, det är alltid kul att kolla fotboll live. Man kan ju bara hoppas på att Sverige/Norge får arrangera nästa EM.

 4. Niklas

  Walcott äger sönder! Älska England, Spanien suger, säger som Lundh vem fan är Bojan?????

 5. E-A

  Jag som själv såg matchen måste hålla med om att det var en väldigt tråkig tillställning. Förväntade mig två hungriga lag, med skickligt anfallsspel. Men nej nej, vad är det man får… ingenting, är riktigt besviken på båda lagen, dem ska tillhöra toppen, såg precis Serbien spela och den var mycket bättre.

Leave a Comment