Spanien i kvartsfinal

Runt 32000 personer såg Spanien ta sig vidare med nöd och näppe till kvartsfinal mot Sydkorea i VM för tjugoåringar. Nu väntar ett riktigt tungviktsmöte mot Brasilien.

Spanien har gått som tåget i den tredje upplagan av U20-VM, man krossade alla i sin grupp och gjorde mängder av mål och slutade på nio inspelade poäng av nio möjliga. Det blev dock tuffare i kvartsfinalen mot Sydkorea då man tillslut kunde vinna på straffar efter att Sydkoreas Lyung-Jung Kim missade den sista straffen och avgjorde matchen. Inte lika imponerande av rödklädda spelarna i Spanien som ska försvara sitt lands färger i Colombia. Spanien har på senaste tid vunnit mängder av titlar i alla åldrar så som EM och VM i herrar, U19 landslaget vann nyligen EM guld och nu har alltså U-20 laget chans att vinna ännu ett VM guld. Men först väntar Brasilien i kvartsfinal, Brasilien har inte imponerat särskilt mycket men kunde ändå vinna med 3-0 i sin åttondelsfinal mot Saudiarabien.

Kvartsfinalen mot Brasilien spelas på natten mellan söndag och måndag på Estadio Hernan Ramirez Villagas som tar upp mot 30000 åskådare. Eurosport sänder alla matcher och det är inget undantag här, så håll er vakna och kolla på en väldigt spännande kvartsfinal.

Leave a Comment