Spelare på väg bort från Liverpool FC?

På tisdag var det fem år sedan Rafael Benitez tog över Liverpool FC. På de fem åren har han lyckats vinna champions league och göra Liverpool FCs bästa säsong i ligan sedan år 1990. Det ända man egentligen kan säga att Benitez har misslyckats med är transfern. För på dessa fem år har Benitez faktiskt gjort av med mer pengar än vad Manchester Uniteds Alex Ferguson har gjort fast vi har ändå en sämre trupp. Å andra sidan hade inte Benitez någon supertrupp när han tog över så han har ändå gjort lite rätt. En värvning som alla tycker var en bra i alla fall var när Benitez år 2007 värvade el niño Fernando Torres.

Torres har gjort allt bra sen han kom till klubben och har slagit igenom riktigt mycket sen han anlände. Det har visats intresse för honom på många ställen men när han förnyade sitt kontrakt med Liverpool FC för några veckor sedan kunde man känna sig hyfsat lugn i alla fall. För bara några dagar sedan släppte Manchester United ”den flygande prinssessan” Cristiano Ronaldo för ca 1 miljard kronor till Real Madrid. Självklart har det spekulerats i vad Sir Alex tänkte göra för de pengarna och nu har det börjat spridats rykten att Sir Alex vill värva Torres. Självklart tror jag Sir Alex vill värva el niño, (vem vill inte värva världens bästa anfallare liksom) men jag tror verkligen inte han går dit. Bara för några dagar sedan sa Torres själv i en intervju på den officiella hemsidan att alla kände av rivaliteten mellan Liverpool FC och Manchester United och att de skulle göra allt för att få hem guldet till Liverpool. Efter ett sådant uttalande går man bara inte till motståndarklubben så är det bara.

Rafael Benitez har under hela säsongen sagt att ”de bästa spelarna är inte till salu” och varje gång någon journalist frågade honom har svaret varit detsamma. Real Madrid har ju sagt att de ska värva Xabi Alonso men Benitez dementerar det som vanligt. Även Javier Mascherano sägs ju vara på väg till Spanien fast till Barcelona istället och även där säger Benitez bestämt ifrån. Jag skulle bli mycket besviken om någon av spelarna lämnade då de tillsammans med Steven Gerrard utgör Premier Leagues starkaste innermittfält.

Barcelona verkar även vara på jakt efter Israels lagkapten Yossi Benayoun. Benitez som inte låter Benayoun alltid spela kanske inte tycker han är en av de bästa spelarna som inte är till salu. Men då kliver Yossi själv fram och dementera ryktena genom att säga att även om Real Madrid hade erbjudit honom kontrakt hade han valt att stanna på Merseyside.

Som ni ser är det mycket spelare som verkar vara på väg bort och inte många nya rykten på ingång men jag blir förvånad om det inte går väldigt snabbt innan även Liverpool FC börjar värva spelare. Till dess har jag bara en sak att säga till alla Liverpool FC fans:

You´ll never walk alone

75028613-300x2131

2 Comments

  1. Tobias

    Xabi Alonso och José Reina är ju två andra mycket bra värvningar. Reina har ju utvecklats till en av världens allra bästa målvakter (bara Casillas som är bättre enligt mig), och Alonso en av de bästa mittfältare i världen. Inga jättesummor för någon av dem.

  2. Carl Johan

    Jo jag håller med. Ända problemet med Reina är att han är sjukt svag i luften. Men han jobbar på det i alla fall.

Leave a Comment