Striden om Scudetton del 2

Omgång 35

Med fyra matcher kvar på säsongen kommer det här att hetta till, och bägge lagen har matcher på hemmaplan. Atalanta för Inter och Sampdoria för Roma.

Atalanta möter alltså både Roma och Inter på bortaplan i slutstriden om Scudetton, och kan såklart få en stor påverkan då de kämpar för sin överlevnad. Men jag tror man kommer få det extremt svårt i både Rom och i Milano och här vinner Inter. Det finns inte mycket mer att tillägga, även om allt kan hända i fotboll.

För Roma väntar dock en något knepigare match. Man tar emot Samp som möjligtvis kommer slåss om fjärdeplatsen och kvalificering för Champions League under denna tid och med Cassano åter i laget kommer man bli ett hot för vilket motstånd man än möter. Roma har dock väldigt bra statistik på Sampdoria hemma, men det finns absolut läge för skräll.

Omgång 36

Mycket intressant omgång. Roma åker till Parma för att spela mot laget man alltid vinner emot och Inter ska möta Lazio på Stadio Olimpico. Vinner Lazio här och öppnar för en ligavinst för rivalen Roma?

Parma lär här inte ha speciellt mycket att spela för. Precis som ett par andra lag, främst Chievo, så har man redan säkrat kontraktet och har heller ingen chans till europaspel. Lägg därtill en helt sjuk historia mot romarna där Parma alltid verkar förlora, hemma som borta. Men det är dock en bortamatch för Roma, och någon enkel sådan finns inte i hela Serie A. En match där skador och avstängningar kan betyda väldigt mycket.

Så till Lazio-Inter, där det finns mycket intressant att prata om. Inter har bra statistik på Lazio, men det ljusblåa laget har ökat i form och med tränare Reja sliter man som djur i det nya 3-5-2 man spelar. Man riskerar fortfarande att åka ur men kvalitèn finns trots allt i laget och formen verkar se bättre ut. Man kan dock konstatera att Lazio kommer göra allt för att ta varje poäng i återstående matcher, och eftersom man spelar såväl derby mot Roma och just den här matchen får man en otroligt stor roll i Scudettoracet. Kommer man verkligen vilja vinna mot Inter och i och med det öppna för att den stora, gulröda delen av stan tar hem titeln? Mycket svårt. Långt ifrån 3 självklara poäng för Milanolaget dock.

Omgång 37

Nu gäller det. Näst sista omgången och med stor sannolikhet är det fortfarande väldigt öppet om vilket lag som kommer stå som vinnare tillslut. Två tillsynes enkla hemmamatcher väntas i Roma-Cagliari och Inter-Chievo.

Precis som med Parma tidigare här så spelar inte Chievo för särskilt mycket den här matchen. Och som sagt, det lär fortfarande vara otroligt öppet och den här chansen missar inte Inter. Pellissier är ett hot som alltid finns där men Milito fixar biffen. Basta così.

För Roma är det en något svårare hemmamatch mot Cagliari, det så underskattade laget ifrån Sardinien. Hemma är man kanonstarka och på bortaplan kan man skrälla, även om formen sviktat senaste omgångarna. Såklart svårt att säga vart laget står här, men frågar ni mig så är man avhängda ifrån Euro League-platserna här och har inte så mycket att spela för. Har ni en tusenlapp i bakfickan ska ni lägga det på den här dubbeln, garanterad vinst.

Omgång 38

Oj oj oj…nu smäller det på riktigt. Och jag tror som sagt att det är helt öppet här, och om man tänker på Romas övertag i matcherna mot Inter (1-1 borta samt 2-1 hemma) så vinner man alltså Scudetton om lagen kommer på samma poäng. Här kommer det dock inte vara fullsatta, sprudlande hemmarenor som gäller. Nej man ska åka till Siena respektive Verona för att grisa till sig 3 poäng.

Siena-Inter är alltså matchen, där kanske I Nerazzurri har övertaget i tabellen jämfört med Roma. Det här kan dock bli en riktig mardröm, då Siena är ett av de mest svårspelade hemmalaget man kan möta. Nu kan det också bli så att den här matchen kommer betyda A och O även för hemmalaget då man kämpar i botten av tabellen. Siena inledde säsongen horribelt och det har tyvärr hållt i sig för Toscanalaget, men på senare tid har formen infunnit sig och spelarna som ”ska göra det” har börjat prestera. Mycket beroende på hur Lazio och Udinese går i ligan fram tills sista omgången så kan alltså Siena ha en chans att klara sig kvar, och det är såklart vitalt för den här matchen. Måste Siena vinna kommer det här kunna bli en legendarisk mardröm för Inter. Om inte så lär man vinna.

Roma möter Chievo borta, även det en svårspelad match där ett 100%-igt arbete garanterat kommer att krävas. Men Chievo lär med väldigt stor sannolikhet inte ha någonting att spela för, och kan kanske innebära att man vilar lite spelare och låter mer oprövade kort få chansen. Roma har inte alls lätt för Chievo borta genom historien, även om man tagit några fina skalper, men här tror jag man tar 3 pinnar och en spelare som Toni kan få en väldigt, väldigt viktig roll.

Som ni ser så blir det här något alldeles extra. Scudettoracet kan inte bli hetare, även om man nu inte ska utesluta Milan helt och hållet. Men Inter och Roma är lagen som har det extra och man har ett rätt så jämnsvårt spelschema kvar. Frågar ni mig kommer alltså två kluriga bortamatcher avgöra striden, precis som säsong 2007/08. Då spelade Roma i Catania och Inter mötte Parma på bortaplan. Roma var efter ett tidigt mål av Vucinic då mästare i ungefär 50 minuter, fram tills att Inter nätade på Parma och tog hem Scudetton. Då var det dock väldigt annorlunda, Inter hade det i egna händer och hade inte varit hotade tidigare under säsongen. Nu har man Roma hack i häl med sju omgångar kvar och tro mig, det är ingenting man är glada över.

Nu väntar en show utan dess like som ingen får missa. FORZA RAGAZZI!

/Marcus Lindgren

1 Comment

  1. ert

    Fan vad bra! är du ny skribent? talang har du

Leave a Comment