Summerar lördagen!

Lördagar innehåller som alltid mycket fotboll. Jag kollade in lite blandad fotboll. Följande matcher stod på schemat: Jönköping Södra – Skövde AIK, träningsmatch, Southampton-Brighton, Inter-Cagliari, Fiorentina-Milan, Valencia-Real Madrid.

Minst sagt en stor blandning. Från en svensk träningsmatch till ett toppmöte i Spanien.

Jönköping Södra – Skövde AIK
J-Södra testade sex spelare, Frank Pettersson, Adam Rosén, Jonathan Drott, Gabriel Baydano, Finnur Justinussen och Joakim Karlsson, i matchen mot Skövde. En match som slutade 13-0 till J-Södra. Något jag absolut inte förväntade mig innan matchen. Det skiljer bara en division på lagen, J-Södra – Superettan och Skövde – Division 1. Spelaren som öppnade målskyttet var den färöiske provspelaren, Finnur Justinussen, som har öst in mål i den Färöiska högstaligan. 47 mål på 53 matcher talar sitt tydliga språk. I träningsmatchen visade han också sina kvalitéer, efter 16 minuter hade han fullbordat ett hattrick. Och när matchen var slut hade han gjort fyra mål och tre assist. När anfallaren imorgon åker hem sitter han nog med ett kontraktsförslag på hemresan. En annan spelare som imponerade var mittfältaren Joakim Karlsson, 22. Han kommer senast från Kristianstad FF och var redan i somras på väg till J-Södra. Nu väljer den unge mittfältaren mellan Halmstad BK och Jönköping. Jag har en känsla av att han spelar i Jönköping kommande säsong. Vad tror du?

 

Southampton-Brighton
En riktig toppmatch i Championship. Southampton kom till spel med samma lagelva som de gjort under de senaste matcherna. Rickie Lambert startade på topp tillsammans med brassen Guly do Prado. Ett riktigt hett anfallspar. Lambert ledde skytteligan inför matchen och skulle också gör det efter matchen.
Southampton öppnade matchen bästa och skapade bäst chanser. Under första halvlek hade inte Brighton mycket att komma med och det blev mest spel mot ett mål. Trots ett stort övertag så slutar första halvlek 0-0. I andra halvlek dröjer det dock inte länge innan Lambert nickar in Frazer Richardsons inlägg i mål. Southampton fortsätter att spela bra fotboll och efter 56 minuter väljer domaren att döma straff för The Saints. Helt felaktigt beslut då händelsen utspelar sig en bit utanför straffområdet. Hur som helst så leder straffsparken Southampton närmare segern, 2-0 genom Lambert. Tio minuter senare stänker Lambert in sitt tredje mål på straff och fullbordar därmed sitt hattrick.

Southampton kommer bli grymt farliga i år. Får man behålla Lambert och Jack Cork från skador hela säsongen så kan det sluta i uppflyttning.

Inter-Cagliari
Ännu en livsviktig match för Inter. Självfötroendet höjdes nog en aning när man tog en härlig seger mot Cagliari. Spelet svajade och jag tycker inte Inter dominerade så som de borde gjort. Första halvlek slutar 0-0 och det är först i andra halvlek det börjar hända lite saker. 1-0 kommer via T. Motta i den 50 minuten och en stund senare utökar Coutinho siffrorna till 2-0. Matchen avslutas dock med lite spänning när Cagliari gör 2-1 i den 88 minuten.

Inter fortsätter att gå trögt och frågan är när de kommer att dominera matcherna som de har kvalitet för.


Fiorentina – Milan
Finns inte så mycket att säga om denna match. Få chanser skapades och tempot var lågt matchen igenom. En riktig tråkig 0-0 match.
Några spelare som utmärkte sig lite extra var dock: Ignazio Abate för Milan och Behrami för Fiorentina.

 

Valencia-Real Madrid
Vilken match! Soldado höll på att fixa ett kryss i slutet av matchen. Hög dramatik i slutminuterna när Valencia skulle haft straff.

Leave a Comment