Summering av Milans transfer

Först och främst vill jag börja med att berömma Milan för deras transfer.  Man lyckas göra supportrarna nöjda trots att man inte använder sig av särskilt mycket pengar. Här kommer jag att gå igenom Milans transfer, jag tar med de största och viktigaste övergångarna och lämnar de mindre vid sidan.

Vad tycker ni om Milans sommar? Kommentera längst ner!

Värvat

Taye Taiwo – Marseille – Free transfer
Taye Taiwo kommer att bli en viktig värvning för Milan då man länge har haft ett problem i laget – vänsterback. Antonini har länge fått spela, utan konkurrens, på vänsterbackspostionen. Något som en spelare som Antonini inte ska göra. Antonini är alldeles för dålig för att få starta i Milan. Nu har Milan två riktigt bra ytterbackar på vänsterkanten samt högerkanten.

Taiwo får nu visa hur bra han är. Jag hoppas att han kan visa sig bli riktigt, riktigt bra i Milan. Jag ger värvningen en åtta främst för att han kom hit gratis.

Betyg: 8/10

Philippe Mexes – Roma – Free transfer
Mexes kom liksom Taiwo till Milan gratis. Detta är, enligt mig, en väldigt bra värvning som jag tror många håller med mig om. Jag ser dock värvningen som något riskabelt då vi vet att Mexes är en liten bråkstake, både på plan och vid sidan. I Roma fick vi ofta se hur han helt från ingenstans tog röda kort. Jag hoppas att han tänker om och spelar som han gör när han är som bäst! Nu finns Zlatan, Cassano och Mexes i laget alla som vill ha sina starka viljor igenom. Kommer de överens?

Betyg: 6.5/10


Alberto Paloschi – Genoa – Tillbaka från lån
När Paloschi blev utlånad för första gången ville jag se honom i Milan. Jag har alltid tyckt han ha verkat intressant. Tyvärr har han haft en del skador vilket ha gjort att hans utveckling har stannat upp något. Paloschi som jag en gång i tiden trodde skulle få en startplats i Milan börjar jag tvivla allt mer på. Nu är han återigen utlånad och efter denna utlåningen blir han väl förmodligen såld?

 

Stephan El-Shaarawy – Genoa (köper 50% av kontraktet)
Jag hade en liten koll på honom innan han ryktades till Milan. Serie-B:s kung, enligt många. Nu får vi se om han kan visa sig vara lika bra i Milan. Det är ett ruggigt stort steg ifrån Serie-B till Serie-A, så jag är väl medveten om att han kan få knapert med speltid.
Mindre klubbar har viljat låna El Shaarawyn men har fått nobben av Milan. Han ingår alltså i Allegris planer vilket jag från början inte trodde. En god investering inför framtiden.
Välkommen!

Betyg: 7/10

Kevin Prince Boateng – Genoa – Okänd summa
BIG BANG – BOATENG! Det var väl ganska väntat att den ghananske mittfältaren skulle bli klar för Milan, hur som helst så var det grymt skönt att se honom bli officiellt klar för Milan. En av Milans viktigaste pusselbitar.
Förra säsongen lyfte prinsen Milan på sina axlar, denna säsongen har Milan värvat in ytterligare en mittfältare i Aquilani vilket gör att mittfältets offensiv blir ännu starkare. Skönt att veta att du är Milanspelare, Prince!

Betyg: 8/10

Aquilani, välkommen till Milan! Foto: AC Milan

Alberto Aquilani – Liverpool – Lån med köpoption
Om man bortser från att Aquilani är en relativt skadebenägen spelare så tycker jag att värvningen är klockren. Jag var till en början skeptisk, men ju mer jag tänker på hur han kommer att passa in på Milans mittfält ju positivare blir jag. Jag tror att Aquilani kommer att visa alla skeptiska fans där ute att de har fel, han kommer att glänsa från start! Mångas skeptism ligger nog också i att han har representerat Roma och Juventus något som gör honom aningen mindre populär hos fansen.

Aquilani får ett oväntat högt betyg, inte ens jag själv trodde att han skulle få en nia. Han får nian dels för att Milan gör en jävligt bra affär när man lånar honom billigt för att sedan kunna köpa loss honom billigt, Aquilani är också en kreativ spelartyp som laget behöver.  Aquilani bevisa mig och alla andra att du är värd denna nia!

Betyg: 9/10

Antonio Nocerino – Palermo
Nocerino är en spelare som jag inte har så bra koll på om jag ska vara ärlig. Jag vet att det är en central mittfältare som är 26 år gammal. Jag har kollat runt efter lite mer fakta. Efter det jag har hittat verkar han vara ett väldigt bra nyförvärv dels för att fylla ut truppen lite men även om det uppkommer skador. Får han en startplats? Förmodligen inte. Men vill vi nå långt i både ligan och i CL så är det viktigt med bra spelare på bänken.

Kolla in hans grymma teknik, inte många defensiva mittfältare som kan mäta sig med honom när det gäller teknik
01.28 in i klippet börjar Nocerino briljera – klicka på texten ovan!

Betyg: 6/10

Spelare som lämnar:

Andrea Pirlo – Juventus – Free transfer
Andrea Pirlo har alltid varit min favoritspelare efter Sheva. Så jag tycker givetvis det är riktigt trist att han lämnar, men samtidigt måste man även förstå Allegri som vill satsa på nytt. Pirlo börjar ändå komma upp i åren. Milan ville bara erbjuda Pirlo ett ettårs-kontrakt vilket Pirlo inte ville godta, då valde han istället att gå till Juventus där han erbjöds ett treårskontrakt. Det var väl kanske lika bra det…

Du kommer alltid vara saknad i Milan! TACK!

Sokratis – Genoa
Sokratis visade under förra säsongen hur ostabil han är. Han visade efter bara några minuter på plan att han inte behövs i Milan!
Det var en floppvärvning och det är bra att vi nu slipper dig i laget.

Legrottaglie – fri transfer
Legrottaglie kom in i hemmamötet mot Lazio förra säsongen och gjorde det bra tills – han blev nersprungen av Lazioanfallet. Där tog Legrottaglies säsong slut. Det lilla du spelade för klubben gjorde du riktigt bra!

Jankulovski – Slutar
Äntligen slutar Jankulovski. Det var längesedan hans stjärndagar passerade. Mer än så behöver jag väl knappast säga.

Didac Vila – Espanyol (lån utan köpoption)
Didac Vila fick inte spela alls mycket och jag var väldigt skeptisk till värvningen från första början. När han väl fick spela gjorde han det inte alls bra enligt mig. Taiwo – Välkommen att erövra vänsterbackspostionen!

Massimo Oddo – Lecce (lån)
Jag har alltid gillat Oddo, men hans stjärndagar varade för längesen. Idag är han en bra spelare för just ett lag som Lecce men absolut inte i Milan. Efter utlåningen i Lecce lär han bli såld. Bra värvning av Lecce som får en hyfsat bra högerback!

2 Comments

  1. Taiwo & Mexes är i mina ögon 9:or i betyg i jämförelse med A.Aquilani som borde vara en sjua 🙂 annars bra artikel!

  2. Mattias Sörensson

    Aquilanis nia kom väldigt plötsligt för mig. Trodde inte själv att jag skulle ge honom en nia men jag tror han gör sig värd den. Jag grundare betyget lite på att Milan var så desperata efter en mittfältare. Mexes och Taiwo borde, som du säger, kanske få bättre betyg! Tack

Leave a Comment