Sunderland-Chelsea 1-3

Inför denna drabbning var det två lag som behövde dessa tre viktiga poäng mer än vad man tror. Sunderland skulle visa sin hemma publiken deras bästa kvalitéer och att laget skulle kunna komma ur sin dåliga form och i Chelseas fall så var tre poäng ett måste för den nya tränaren Rafael Benitez då bortalaget också har en sviktande formkurva.

Första halvlek

Chelsea var laget att ta kommandot från matchstart medans Sunderland ständigt låg i försvarsposition inledningsvis. Londonlaget skulle också få utdelning rätt tidigt i matchen när Eden Hazard fick till ett lovande inlägg från kanten som landade hos Fernando Torres som fick fram en fot och skottet placerades otagbart för målvakten i det närmaste krysset och ledningen var ett faktum för bortalaget.

Efter 0-1 målet skulle Sunderland spela upp sig betydligt och spelmässigt var det ganska jämt mellan lagen resterande tid av halvleken men Chelsea skulle öka på sin ledning innan halvtidsvilan. Sebastian Larsson har den senaste tiden haft en negativ formkurva som hela laget och han skulle orsaka en tillsynes solklar straff innan halvlekens slut. Chelseas Ramires avancerade i straffområdet inom en rätt ofarlig position men i sitt försök att nå bollen gick Larsson alldeles för hårt in i närkampen och missade bollen för att istället träffa Ramires som gick ner i marken och domaren var säker på sitt beslut och dömde straff.

Fernando Torres förvaltade straffen på bästa sätt genom att placera bollen i det högra hörnet vilket var helt otagbart för Sunderland målvakten och i detta skede kändes en Chelsea seger mycket nära. Resultatet stog sig halvleken ut.

Andra halvlek 

Den andra halvleken skulle bli jämn både spelmässigt och resultatmässigt. Chelsea inledde denna halvlek som den första och fick effekt på det omgående. Ett inlägg från kanten in i Sunderlands straffområde landade hos en försvarare som försökte rensa bort bollen men istället hamnade hos Fernando Torres som på ett tillslag fick till ett magnifikt skott som tyvärr träffade ribban men Juan Mata uppfattade situationen på bästa sätt och plockade upp returen och avslutade enkelt i bortre hörnet. Här kändes matchen in princip avgjord med tanke på att Sunderland haft stora problem att skapa de riktigt farliga målchanserna.

Hemmalaget höjde sitt spel en aning efter det tunga 0-3 målet och skulle få en reducering i den 65:e minuten när Adam Johnson fick bollen på kanten och såg ut att inte ha något annat alternativ än att lägga ett inlägg men som överraskade framförallt Petr Cech genom att distinkt skjuta i bortre krysset och ett litet hopp tändes hos hemmalaget. Men resultatet stog i halvleken ut och man får ändå säga att det var en rättvis seger för Chelsea. Trots att Sunderland spelade upp sig lite i andra halvlek så var laget alldeles för dåliga i anfalsspelet fast laget hade fler skott på mål än Chelsea så var målchanserna inte speciellt farliga.

Chelsea gör inte en av sina bästa matcher men gör inte heller en av sina sämsta. Vi fick se ett mycket effektivt Chelsea denna dag då dem hade 5 skott på mål under matchen och 3 av dessa avslut hamnade i mål vilket är extremt effektivt. London laget hade också ett bollinnehav på 60 % vilket är rätt högt.

Sunderland presterade inte det man vet dem måste göra för att kunna vinna mot ett topplag som Chelsea men de dem kan ta med sig från matchen är till exempel Adam Johnsons snygga mål och Johnson var i mina ögon Sunderlands bästa spelare sett över de 90minuterna.

Sunderland har nästa helg en mycket svår bortamatch mot Manchester United vilket kommer bli en utmaning att lyckas plocka poäng ifrån.

Chelsea gästas av Southhampton vilket ska betyda tre poäng för Londonlaget som har hemmaplan men som möter ett Southhampton som också kommer från denna helg med en seger.

Leave a Comment