Sunderland visar sin kapacitet

Sunderland hade på förhand en mycket svår uppgift mot Manchester United på Old Trafford. Innan matchen hade United full pott hemma, medan även Sunderland spelat bättre hemma än borta. I tidigare möten mellan lagen hade hemmalaget tagit 54 vinster, bortalaget 39 vinster, och 34 oavgjorda matcher, alltså ganska jämnt.

Det tog 7 minuter, sedan hade Darren Bent gjort sitt 7e mål för säsongen. Inte riktigt vad hemmafansen hade förväntat sig. Sunderland var fullständigt överlägsna under den första halvleken, och man började nästan undra om lagen hade bytt kläder med varandra innan matchen. Manchester Uniteds spel var verkligen inte på en nivå som duger för ett lag som vill vinna Premier League.

Precis samma sak verkade Alex Ferguson tycka. I andra halvlek kom ett helt nytt hemmalag ut på planen, och dominerade från första sekunden efter avspark. 51 minuter in i matchen slog Dimitar Berbatov till med ett drömmål. En bicicleta i mål resulterade i bulgarens första hemmamål sedan april. Vid det laget verkade det som att det inte skulle ta alltför lång tid innan även 2-1 skulle komma. Det målet kom ytterligare 6 minuter senare, men inte till hemmalaget. Kenwyne Jones utnyttjade Ben Fosters osäkerhet i luften och kunde ge bortalaget ledningen igen. Det var precis vad Sunderland behövde. Efter målet började Sunderland dominera igen, och United spelade sämre och sämre. Inte förren Valencia och Carrick fick komma in, efter cirka 70 minuter, började de regerande mästarna spela bra igen. 15-1 blev det totalt i hörnor, efter att slutet på matchen innehållit hela 10 hörnor till United. Precis som vanligt för Manchester-lagets del, kom 2-2 i sista minuten. 3 minuter in på tilläggstiden lyckades Anton Ferdinand bli syndabock med sitt självmål.

Som resultatet avslöjade var det en mycket spännande match, där lagen egentligen hade varsin halvlek. Ser man på matchen totalt sett var nog ändå Sunderland det bästa laget, och det tack vare innermittfältsduon Cana/Cattermole. Denna matchen bevisade de att £5 miljoner för Cana nog var Premier Leagues bästa värvning i år, samtidigt som 21-åriga Cattermole verkar gå en mycket ljus framtid till mötes. Jag sa det innan säsongen, och jag säger det igen: Underskatta INTE årets Sunderland. Det misstaget gjorde Manchester United idag.