Supercupen Inter vs Roma

2007 års upplaga Supercupen i Italien var det till slut Roma, Giallorossi som stod som segrare efter att har besegrat Inter. 365 dagar senare är det omvänt både i lagen och på resultat tavlan. Matchen bjöd på fin fotboll och en rad tekniska läckerheter. 1-0 kom i första halvlek efter en snygg vändning av Zlatan framför Romas backlinje, han spela fram till Maicon på högerkanten som i sin tur fick på ett inlägg som blev till slut en farlig målchans då bollen tog på en Roma försvarare och upp i ribban.

 

Muntari Inters nyförvärv ifrån Portsmouth hade placerat sig utanför straffområdet och rusade på bollen han drog till en med en stenhård höger och bollen gungade till nätet 1-0 var ett faktum. I andra halvlek vaknade Roma till och via De Rossi kom 1-1 ett fint skott ifrån ca 30 meter letade sig in nätmaskorna bakom Julio Cesar i Inter målet. En förlängning var väntad ända fram till den 83:e minuten då Inters yngling Mario Balotelli 18 år snappade upp bollen och löpde sig fri med ett enkelt men, kyligt avslut chippade han bollen till 2-1. Curva Nord på San Siro vrålade ”Siamo campioni, campioni vi är mästarna, vi är mästarna” I den 90 minuten fick Roma hörna och tack vare ett självmål av Dejan Stancovic var det återigen match. Matchen drevs vidare på till förlängning och även efter ett par geni drag av Mourinho blev det ändå till slut dem ödestigna straffarna som fick skilja lagen emellan.

 

Zlatan som förste straffläggare för Inter i straff dramat satte säkert dit bollen i mål. 5:e straffsparken har Stancovic som ansvarig och oturen följer med honom efter självmålet han går på kraft men bollen tar i ribban, marken och sedan ut men aldrig innanför linjen. Inför den 8:e straffen kliver prinsen av Rom fram för att slå sin straff och bli match hjälte. Han ser något sammanbiten ut men, som vi alla vet var det just Totti som gav straff chippen ett ansikte. Hårt skott mitt i ribban och över ger Inter fördel i straffdramat. 12:e straffen tar Romas Dos Santos hand om på sämsta möjliga sätt utan kraft och precision kan Julio Cesar i Inter målet enkelt rädda bollen.

 

På den sista straffen kliver självaste Javier il Capitano Zanetti fram och placerar bollen utan räckhåll för Doni i Roma målet och Inter har vunnit sin första titel för säsongen och Jose Mourinho har placerat sig på plus hos alla Interisti. Zlatan spelade alla matchens 120 minuter där han övertygade alla om att han är på godväg tillbaka fysiskt, tekniskt och spelmässigt. Läckra vridningar, kyliga passningar och nära att göra ett spelmål fick han nöja sig som sagt med att sätta sin straff. Marco Materazzi fickse sitt Inter vinna ifrån VIP läktaren i och med hans skada som fortsätter att hålla honom ifrån spel.Inter har ändrat min tankegång något angående den eventuella Scudetto vinnaren i maj. Frågade ni mig förra veckan skulle jag säga Milan men, nu måste jag säga att det blir svårt och icke förutsägelsebart men en sak är säker FORZA Inter!

 

 

 

 

/ Alexander L

 

Leave a Comment