Superettan bättre än allsvenskan?

2010 kommer Superettan att vara den bästa superettan någonsin, i vilket fall ur mitt perspektiv. Lag som Hammarby och Örgryte kommer från Allsvenskan men även intressanta klubbar nere ifrån kommer att spela i superettan. Vi börjar med Öster den gamla klassiska klubben som har gjort ett antal intressanta värvningar inför kommande säsong. Degerfors har även tagit klivet upp till elit fotbollen igen. Jag ställer mig frågan, vilken liga är den mest intressanta? Om du frågar mig så skulle jag på denna fråga utan tvecka svara superettan.

I mina tankar är redan allsvenskan avgjord. Okej, inte riktigt men i princip slutar allsvenskan nästan alltid likadant. Det är fyra lag som utamanar om titeln, ett lag faller bort efter halva säsongen spelad. Jag skulle kommande år tippa på AIK, IFK och Kalmar som brukar vara de hetaste kandidaterna (AIK har inte varit det på ett tag, men var det iår).

Superettan kommer bli en spännande uppgörelse där jag inte riktigt kan tippa vinnaren. Hammarby tror säkerligen många på men jag tror att det blir flopp för dem. Ingen organisation i den föreningen dels också ekonomiska brister. Landskrona med sin nya tränare Henrik Larsson, det kan gå hur som helst känner jag. Jag ger honom en chans men jag tror faktiskt inte att han kommer att lyckas. Det ultimata skulle vara om han tog på sin assisterande rollen hos en tränare med rutin då han skulle få mer vana i tränaryrket. Det kan nog vara lite riskabelt att gå på tränarrollen direkt.

Hur som helst är min fråga är superettan bättre än allsvenskan?

/Mattias Sörensson

Leave a Comment